Verstappen vergeleken met Schumacher: 'Daarin doet hij me erg aan Michael denken' Formule 1
Formule 1

Verstappen vergeleken met Schumacher: 'Daarin doet hij me erg aan Michael denken'

Verstappen vergeleken met Schumacher: 'Daarin doet hij me erg aan Michael denken'

Baas van de Formule 1, Stefano Domenicali, heeft lovende woorden over voor de prestaties van Max Verstappen. De Italiaan ziet dat de Red Bull Racing-coureur zijn concurrent Charles Leclerc nauwelijks een kans geeft, en vergelijkt de Nederlander met legende van de sport Michael Schumacher. Ook de Monegask kan rekenen op mooie woorden van Domenicali.

Domenicali ziet dat de jonge Nederlander in veel dingen lijkt op de man met de meeste wereldtitels in de Formule 1 achter zijn naam, vertelt hij in gesprek met Corriere della Sera. 'Hij lijkt inderdaad op Michael, omdat hij zich concentreert op alles wat hij doet op het circuit.' De CEO van de F1 ziet dat Verstappen gegroeid is als mens en coureur. 'Max is veel volwassener geworden en hij heeft zijn emoties leren beheersen. Hij is een kannibaal, hij kijkt niemand aan. Daarin doet hij mij erg aan Michael denken.'

Ook de grootste uitdager in de titelstrijd dit jaar, Leclerc, kan op lovende woorden rekenenen van de Italiaan. 'Charles is ook een buitengewone coureur. Hij heeft een ander inlevingsvermogen dan Max. Naast de Formule 1 heeft hij ook andere interesses en die wil hij graag ontwikkelen', zo doelt Domenicali op de dingen die de Monegask buiten de F1 om nog doet, zoals piano spelen en simracen.

Verstappen mogelijk in Singapore al kampioen

Verstappen en Leclerc zijn dit seizoen in de titelstrijd verwikkeld. Hoewel Ferrari niet veel onder doet voor Red Bull, is het toch laatstgenoemde die er vaak in de persoon van Verstappen met de overwinning vandoor gaat. Regelmatig gebeurde dit doordat er bij Ferrari fouten werden gemaakt, of er een probleem was met de auto. Hierdoor staat de Nederlander 116 punten voor en kan hij in theorie al wereldkampioen worden in Singapore.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws