Onvrede neemt toe bij Gasly, Tsunoda wijt uitvalbeurt aan Ocon Formule 1
Formule 1

Onvrede neemt toe bij Gasly, Tsunoda wijt uitvalbeurt aan Ocon

Onvrede neemt toe bij Gasly, Tsunoda wijt uitvalbeurt aan Ocon

AlphaTauri keert teleurgesteld terug naar Faenza. Pierre Gasly wist in zijn thuisrace geen punten te scoren nadat zijn vorm totaal omsloeg, terwijl Yuki Tsunoda de wedstrijd niet eens uitreed. In een persbericht van het team gaan de twee heren in op het afgelopen weekend. Ze zijn allebei niet blij met het puntloze vertrek uit Le Castellet.

'We probeerden ons terug te knokken de punten in. We zijn uiteindelijk tot P12 gekomen, wat duidelijk niet is wat we voor ogen hadden. De fans en toeschouwers hebben het een speciaal weekend gemaakt, maar ik ben extreem teleurgesteld met ons eindresultaat', zo opent Gasly. Na de kwalificatie, waarin hij Q2 niet haalde, droop de teleurstelling er al vanaf, en ook op zondag kon hij het niet waarmaken.

Het probleem zit hem vooral in het materiaal, merkt de Fransman op: 'Als ik wist wat er fout ging, had ik het kunnen aanpassen. We gleden gewoon alle kanten op, met name in de hogesnelheidsbochten. Ik heb alles geprobeerd, maar het werkte gewoon niet.' Verrassend, al helemaal omdat Gasly op vrijdag ijzersterk oogde en vermoedde dat punten in zijn thuisrace mogelijk zouden zijn.

'Natuurlijk wil ik geen voorbarige conclusies trekken, we moeten bekijken waarom het vrijdag zo goed ging, en de rest van het weekend niet. We zaten slechts drie seconden achter de coureur die als tiende eindigde, dus we zitten er niet ver vandaan', concludeert hij. Potentie heeft zijn team wel, maar het komt er momenteel nog niet uit.

Tsunoda valt uit

Tsunoda wist de race niet uit te rijden. In de eerste ronde raakte hij betrokken bij een incident met Esteban Ocon, die zijn weg kon vervolgen. De Fransman kreeg een tijdstraf van vijf seconden. 'Ik liep al best vroeg schade op, en elke ronde werd die schade erger. Ik heb de on-boards nog even zitten kijken, en ik denk dat ik in die eerste ronde voldoende ruimte liet', aldus de Japanner.

'Die touché heeft mijn race verknald en uiteindelijk is een tijdstraf van vijf seconden niet voldoende. Zonde, met name na zo'n sterke kwalificatie. Ik had graag punten meegenomen voor de mensen in de fabriek. De top acht was mogelijk', denkt hij. Tsunoda, die vorig jaar verbleekte naast Gasly, wist in Zuid-Frankrijk zelfs Q3 te halen en kende tot zondag dus een prima weekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws