Tsunoda staat versteld van verschil met Gasly: 'Het is gewoon heel erg vreemd' Formule 1
Formule 1

Tsunoda staat versteld van verschil met Gasly: 'Het is gewoon heel erg vreemd'

Tsunoda staat versteld van verschil met Gasly: 'Het is gewoon heel erg vreemd'

Yuki Tsunoda kende niet een hele geweldige Grand Prix in Portugal. De Japanner kwam als vijftiende over de eindstreep in de Algarve en eindigde ruim een halve minuut achter teamgenoot Pierre Gasly. Dat het verschil zo groot was met de Fransman, verbaast Tsunoda ten zeerste, zo laat hij weten in gesprek met RaceFans. Hij wil graag en snel verbetering zien aan zijn kant van de pitbox.

Dat het verschil met Gasly zo groot was, kwam als een verrassing voor Tsunoda. Een echte verklaring voor de achterstand van zo'n dertig seconden kan de debutant dan ook niet verzinnen: 'Voor mij gaat het erom dat ik me aanpas aan de situatie, maar vergeleken met mijn teamgenoot en ook de auto was onze snelheid echt compleet verschillend.'

Gasly en Tsunoda geven ingenieurs afwijkende feedback

'Dus ja, het is gewoon heel erg vreemd, ik heb werkelijk geen idee wat er gebeurde en wat er aan de hand was', vervolgt Tsunoda zijn verhaal over zijn Portugese Grand Prix. Het viel de 20-jarige ook op dat er tijdens het weekend veel verschillende en afwijkende feedback werd gegeven door zowel Gasly als hijzelf: 'Ik zal met mijn ingenieur kijken hoe ik mijn auto meer gelijk kan krijgen aan die van Gasly, want ze zijn nauwelijks hetzelfde.'

'We hebben echt alleen maar compleet verschillende feedback gegeven aan de ingenieurs', aldus Tsunoda. Het is mogelijk een verklaring voor het riante tijdsverschil tussen de twee AlphaTauri-mannen tijdens het Grand Prix-weekend in Portimão. Gasly kon uiteindelijk wel naar de punten rijden, maar eindigde slechts op een tiende plek en wist zo maar één punt binnen te halen voor het dochterteam van Red Bull Racing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws