Turrini: 'Zodra ze van start gaan kan Red Bull het Mercedes moeilijk maken' Formule 1
Formule 1

Turrini: 'Zodra ze van start gaan kan Red Bull het Mercedes moeilijk maken'

Turrini: 'Zodra ze van start gaan kan Red Bull het Mercedes moeilijk maken'

Ferrari-insider Leo Turrini heeft de topteams tijdens de testweken nadrukkelijk in de gaten gehouden. Met name Max Verstappen heeft volgens hem in de Red Bull een aanzienlijke kans om de dominantie van Mercedes op de proef te stellen.

'Ik zat klaar om een duel tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen te bezichtigingen. Dit jaar heeft de Nederlander een auto tot zijn beschikking waarmee hij vanaf het begin kan vechten voor overwinningen', zo opent de Italiaan enthousiast.

Red Bull begon ijzersterk aan 2020: 'Het is de beste vorm waarin Red Bull Racing verkeert sinds het hybride-tijdperk aanbrak, in 2014. De afgelopen jaren heeft het team uit Milton Keynes echter laten zien dat ze traag op gang komen.'

'De RB16 zag er tijdens de winterstop opvallend snel uit. Ik denk dat deze bolide het Mercedes moeilijk kan gaan maken zodra het seizoen van start gaat', concludeert hij via OASport.

Mercedes wederom oppermachtig

Turrini keek met open mond naar Mercedes op Circuit de Catalunya-Barcelona: 'Wat we in Barcelona zagen was opvallend. De afgelopen jaren heeft Mercedes er alles aan gedaan om te zorgen dat de concurrentie geen hoogte van ze kreeg. Deze keer hebben ze vanaf het startschot laten zien wat ze in huis hadden.'

'De W11 lag uitstekend op het wegdek, de bandenslijtage was minimaal en het veelbesproken DAS-systeem kwam naar voren natuurlijk. Een overduidelijk bericht naar de concurrentie waarin ze aangeven dat ze geen meter ruimte geven aan de concurrentie', merkt hij op.

Ferrari ging een loodzware seizoensstart tegemoet

Over Ferrari wist Turrini weinig positiefs te melden: 'De SF1000 is niet goed gestart. Mattia Binotto gaf het in Spanje al toe, de renstal uit Maranello heeft meerdere races nodig om de Ferrari-bolide op kracht te krijgen.'

'De eerste dagen van Ferrari waren dus zeker tegenvallend. Het mag duidelijk zijn, op Albert Park hadden ze nooit mee kunnen doen voor de overwinning', concludeert de Ferrari-kenner, die ongetwijfeld hoopt dat wanneer het seizoen begint de Italianen de SF1000 op de rit hebben. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws