Update | Binotto bevestigt dat Leclerc en Sainz gaan rijden: 'Het is allemaal oké' Formule 1
Formule 1

Update | Binotto bevestigt dat Leclerc en Sainz gaan rijden: 'Het is allemaal oké'

Update | Binotto bevestigt dat Leclerc en Sainz gaan rijden: 'Het is allemaal oké'

Het is formeel gezien nog de vraag of Charles Leclerc en Carlos Sainz zaterdag aan de sprintrace kunnen deelnemen. Beide coureurs kwamen niet zonder kleerscheuren uit de tweede vrije training en dus staat er achter hun namen aan vraagteken. Mocht één van de coureurs toch niet mee kunnen doen, mag Ferrari geen vervanger oproepen.

Sainz crashte hard in de training zaterdagmiddag, waarna hij langs het medisch centrum moest op Monza voor een check-up. Volgens het team is de Spanjaard 'voorlopig vrijgegeven', maar de coureur moet later vanmiddag opnieuw gecheckt worden. Daarom is het nog onzeker of hij volledig fit is verklaard voor de sprintrace, die om 16:30 uur Nederlandse tijd zal beginnen.

Ook Leclerc moest vroegtijdig de training staken, omdat hij zich volgens het Italiaanse team 'niet lekker voelde'. 'We hebben daarom Charles eerder naar binnen moeten halen', zegt Ferrari, die verder niet ingaat op de haalbaarheid van de sprintrace. Leclerc gaf zelf aan dat hij wilde stoppen met de training. 'Ik moet naar binnen nu', zei de Monegask. 'Ik kan het nu niet uitleggen', waarbij hij waarschijnlijk op een fysiek ongemak wees.

De regels van de FIA omtrent raceweekenden met sprintraces schrijven voor dat teams niet meer hun coureur mogen vervangen na de tweede vrije training en daarom komen de problemen met de coureurs van Ferrari op een slecht moment. Het is onduidelijk of de FIA een eventueel verzoek van Ferrari om een coureur toch te wisselen in zou willigen, omdat het simpelweg nog niet eerder is voorgekomen.

Update 15.25u (11/09) | Binotto bevestigt dat Leclerc en Sainz gaan rijden: 'Het is allemaal oké'

Zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz kunnen zaterdag gewoon meedoen aan de sprintrace. Dat heeft teambaas Mattia Binotto laten weten. Het zou weer goed gaan met Leclerc, nadat hij zich niet lekker voelde na de tweede vrije training en er daarom vroegtijdig uitging. Sainz crashte hard in de muur, en moest dus een bezoekje brengen aan het medisch centrum. Zijn auto is ondertussen gerepareerd en ook hij kan dus starten.

'Het is allemaal oké', laat Binotto weten aan een journalist in Monza. De teambaas van Ferrari leek gerust, toen hij door de paddock liep. Het was nog even spannend, want de Scuderia zou officieel gezien na de tweede vrije training geen coureur meer mogen wisselen. Onduidelijk is of de FIA anders een uitzondering had kunnen maken, maar Binotto heeft laten weten dat dat allemaal niet nodig is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws