Update | CEO Porsche: 'We hadden elkaar de handen geschud, er lag een akkoord met Red Bull' Formule 1
Formule 1

Update | CEO Porsche: 'We hadden elkaar de handen geschud, er lag een akkoord met Red Bull'

Update | CEO Porsche: 'We hadden elkaar de handen geschud, er lag een akkoord met Red Bull'

Dat de samenwerking met Red Bull Racing uiteindelijk klapte, wil niet zeggen dat Porsche niet meer geïnteresseerd is in de Formule 1. Dat vertelt hoofd motorsport van het Duitse automerk Thomas Laudenbach. Hij stelt dat de koningsklasse juist erg aantrekkelijk is op dit moment.

Eerder dit jaar leken Porsche en Red Bull een samenwerking aan te gaan voor het nieuwe motorreglement van 2026. Deze deal klapte toen bleek dat de Duitse autosportgigant een aandeel van vijftig procent wilde in moederbedrijf Red Bull Technology. Terugblikkend op het klappen van de deal houdt Laudenbach het echter kort. 'Wat valt er nog te zeggen, haha. De samenwerking kwam er gewoon niet van', vertelt hij F1 Insider.

Toch is de interesse van Porsche in een avontuur in de Formule 1 nog niet vervlogen. 'Dat de samenwerking met Red Bull niet tot stand is gekomen, wil niet zeggen dat de Formule 1 sowieso niet interessant is.' Wel moet Laudenbach een soort disclaimer plaatsen bij zijn uitspraak. 'Het is belangrijk dat het past. Als dat niet het geval is, dan beter helemaal niet.'

Porsche: 'De Formule 1 is in ieder geval erg aantrekkelijk'

Laudenbach kan echter niet ontkennen geïnteresseerd te zijn in de koningsklasse van de autosport. 'De Formule 1 is in ieder geval erg aantrekkelijk. Daarom hebben we onlangs ons contract voor de Porsche Supercup als merkencup in het voorprogramma van de Formule 1 met acht jaar verlengd', aldus het hoofd motorsport van Porsche, doelend op de samenwerking tussen de F1 en Porsche.

Krijg 3.5 keer je inzet terug als Nederland van Argentinië wint! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Update 8:22u (20/12) | CEO Porsche: 'We hadden elkaar de handen geschud, er lag een akkoord met Red Bull'

Oliver Blume, de CEO van Porsche, heeft bij Speedweek aangegeven dat er al een akkoord was bereikt met Red Bull Racing voor het 2026-seizoen. Uiteindelijk klapte de deal omdat Porsche een te groot aandeel wilde hebben binnen de Oostenrijkse renstal. 'We hadden elkaar al de handen geschud, we hadden al een akkoord met Red Bull. Dat gold alleen niet voor het laatste moment. Mensen moeten zelf beslissen hoe ze om willen gaan met de aandelen, dat is prima. Wij hebben juist gehandeld.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws