Update | Ferrari: 'Het grootste deel van onze middelen spenderen we al aan 2022' Formule 1
Formule 1

Update | Ferrari: 'Het grootste deel van onze middelen spenderen we al aan 2022'

Update | Ferrari: 'Het grootste deel van onze middelen spenderen we al aan 2022'

Ferrari focust zich sinds januari al op de ontwikkeling van de 2022-auto. Mattia Binotto heeft dat na de GP van Emilia-Romagna bevestigd volgens Racefans. Volgens de teambaas presteert de huidige SF21 naar behoren en zal de ontwikkeling ervan dit jaar geen prioriteit zijn.

Alle F1-teams staan dit seizoen voor een lastige keuze tussen het door ontwikkelen van de huidige auto en het ontwikkelen van de 2022-auto. Volgend jaar zullen volledig nieuwe technische reglementen worden geïntroduceerd en daarom willen teams op tijd de focus daarop leggen. Daarbij komt dat de renstallen nu rekening moeten houden met het budgetplafond en de ontwikkelingshandicap. Met dat laatste wordt bedoeld dat lager geëindigde teams meer ontwikkelingsruimte krijgen dan hoger geëindigde teams.

SF21 presteert zoals verwacht

Ferrari eindigde vorig seizoen op de zesde plaats in het klassement en dat brengt nu dus voordelen met zich mee. Het team kan bijvoorbeeld meer uren draaien in de windtunnel dan de beoogde concurrentie. Het maakt de keuze om op een gegeven moment volledig over te stappen op de ontwikkeling van de 2022-auto iets makkelijker. Echter, Ferrari heeft die keuze al vroeg in het jaar gemaakt.

Na de GP op Imola afgelopen weekend, sprak Binotto over de huidige stand van zaken. 'Ik denk dat de SF21 nu al presteert zoals we hadden verwacht', verklaart de teambaas. 'Er is een goede correlatie met onze gegevens en dat is geweldig.' Is het dan al tijd om over te stappen op de ontwikkeling van de 2022-auto? 'We zijn al overgestapt in januari', antwoordt Binotto. 'Het team is dus al gefocust op volgend jaar. In 2021 zullen we nog wel met ontwikkelingen komen, maar dat is niet onze prioriteit.'

Update 10.05u (08/05) | Ferrari: 'Het grootste deel van onze middelen spenderen we al aan 2022'

De focus ligt bij Ferrari allang op 2022, zo laat sportief directeur Laurent Mekies weten tegenover The Race. Al eerder gaf teambaas Mattia Binotto aan dat er in januari al gewerkt werd aan de bolide van volgend jaar. De volledige focus op 2022 is er echt nog niet, aangezien Mekies aangaf dat het nog net niet helemaal de volle honderd procent is.

Er zal namelijk nog wel op de ontwikkeling van de auto van dit jaar worden gelet, maar het heeft geen prioriteit meer. Mekies: 'Het grootste deel van onze middelen spenderen we al aan 2022. Het betekent niet dat we niet meer letten op de huidige auto, maar we concentreren ons op volgend jaar. Dat is een logisch besluit geweest. Als ik je zou moeten vertellen hoe groot die focus is, zou ik zo'n negentig of vijfennegentig procent.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws