Update  | Honda ontkent samenwerking met AVL: 'We hebben nooit een deal gehad' Formule 1
Formule 1

Update | Honda ontkent samenwerking met AVL: 'We hebben nooit een deal gehad'

Update  | Honda ontkent samenwerking met AVL: 'We hebben nooit een deal gehad'

Motorfabrikant Honda zou tegenslagen hebben met de ontwikkeling van de motor voor 2019, die achterin de nieuwe Red Bull en Toro Rosso komt te liggen. Het Duitse AutoBild claimt dat de Japanse fabrikant ruzie heeft met een partner en dat trillingen in de motor ervoor zorgen dat het maximale vermogen van de krachtbron niet kan worden benut.

Honda zou met haar Oostenrijkse partner AVL overhoop liggen omdat een projectleider van AVL ruzie heeft met ingenieurs van Honda. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft in gesprek met datzelfde medium bevestigd dat er mensen met elkaar in de clinch liggen.

Vibraties in de motor

Maar er is meer want bij de motor lijkt een belangrijk probleem maar niet verholpen te kunnen worden. Sterke vibraties in de verbrandingsmotor zouden het benutten van het maximale aantal pk's in de weg staan. Honda had de hulp ingeroepen van de Zwitserse ingenieur Mario Illien, die eerder voor Mercedes werkzaam was, om het probleem op te lossen, maar dat is volgens Marko nog altijd niet gelukt. Honda wil nu de problemen met de krachtbron zelf gaan oplossen. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

Update 10.59 uur - Honda ontkent samenwerking met AVL

Honda heeft ontkend dat ze ooit met AVL hebben samengewerkt. 'Het nieuws dat we het contract met AVL hebben beëindigd klopt niet', laat een woordvoerder in de Japanse media weten. 'Simpelweg omdat er nooit een contract is geweest.'

Wel is er contact geweest tussen de beide partijen. 'Er is met elkaar gekeken naar wat we voor elkaar konden betekenen, maar er was een verschil tussen wat wij wilden en wat zij konden leveren. Daarom is die deal nooit gesloten. Wellicht is dat de bron van het misverstand', citeert het Japanse Auto Sport Web de zegsman.

Vibraties Honda-motor

Op de vibraties wilde de woordvoerder niet al te diep ingaan. 'Het is pas bekend of het is opgelost als de auto op de baan staan. Het betekent niet dat we in de problemen komen omdat we geen deal met AVL hebben weten te bereiken.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws