Update II |  Horner over W Series: 'Het zou enorm jammer zijn als we de W Series zouden verliezen' Formule 1
Formule 1

Update II | Horner over W Series: 'Het zou enorm jammer zijn als we de W Series zouden verliezen'

Update II |  Horner over W Series: 'Het zou enorm jammer zijn als we de W Series zouden verliezen'

Momenteel is het derde seizoen van de W series bezig en Jamie Chadwick lijkt op weg naar haar derde titel. Toch is nog niet helemaal zeker of de resterende races allemaal nog verreden zullen worden. De planning is dat de coureurs komend weekend zullen rijden in Singapore, daarna volgt nog een race in Amerika en daarna nog Mexico. Geldproblemen kunnen echter roet in het eten gooien.

De raceklasse is eind 2018 opgericht door Catherine Bond Muir en heeft sindsdien voortdurend moeite gehad om financiering te krijgen. De CEO hield woensdagavond een toespraak en gaf aan dat de wereldwijde financiële crisis en de waardevermindering van de pond haar werk een stuk moeilijker hebben gemaakt, maar toch heeft ze vertrouwen dat de klasse zal overleven.

'We hebben veel gesprekken op dit moment en ik ben erg optimistisch' vertelt Bond Muir, geciteerd door The Telegraph. 'We hebben vanaf de eerste dag moeten vechten. Het is altijd een strijd geweest, maar we zijn vechters', laat ze weten. 'We kijken naar onze budgetten en we zijn ervan overtuigd dat we geld zullen blijven inzamelen.'

Geldproblemen bieden geen garanties

Gegevens tonen echter dat de klasse in 31 december 2021 nettoverplichtingen had van meer dan 7,5 miljoen pond. Toch zijn dat geen verrassende bedragen. 'Dit is in overeenstemming met de verwachtingen, aangezien het bedrijf zich in de opstartfase bevindt', legt Bond Muir uit.

Bond Muir kon vanwege deze geldproblemen geen garanties bieden dat het seizoen zou doorgaan naar de laatste double-header in Austin en Mexico. Ook kon ze niet garanderen dat als Chadwick dit weekend wint ze haar prijzengeld kan incasseren, evenals de andere coureurs. Een van de grootste marketingpunten van de W Series is de eerste prijs voor de winnares die vijfhonderdduizend dollar waard is, op een totale prijzenpot van 1,5 miljoen dollar.

'Het kost tijd'

De CEO vindt het echter wel belangrijk dat de W series kan blijven bestaan vanwege de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de sport. 'Je moet begrijpen dat de W Series een gloednieuwe sport is', vervolgt Bond Muir. Ze vergelijkt haar klasse met andere sporten, die haar al voorgingen wat betreft gelijke rechten tussen mannen en vrouwen. 'Tennis heeft nu gelijkheid omdat Billie-Jean King vijftig jaar geleden voor die rechten vocht. Voetbal begint langzaam gelijker te worden', verklaart de oprichter van de W series.

Toch is er volgens haar nog wel werk te verrichten wat betreft dit onderwerp. 'Bij rugby hebben we onlangs gezien dat Engelse vrouwen tweede klas vlogen naar het WK, terwijl hun mannelijke tegenhangers eerste klas vlogen', legt ze uit. 'Het kost tijd. We zijn pas in ons derde seizoen, maar we hebben al een enorme impact gehad en we spelen een grote rol ten goede.'

Update 12:17 (3/10) I W series heeft tot eind volgende week: 'We hebben bepaalde deadlines'

Catherine Bond Muir, de CEO van de W series, zegt dat het kampioenschap tot het einde van volgende week de tijd heeft om financiële steun te krijgen, zodat het dit seizoen zoals gepland kan eindigen. Eerder werd bekend dat de financiële problemen bij de klasse zodanig groot zijn, dat de toekomst niet zeker is.

'We hebben de afgelopen weken wat financiële problemen, omdat we dachten dat een belegger een contract zou nakomen', vertelt Bond Muir, geciteerd door RaceFans. 'Helaas was dat niet het geval, waardoor we een geldtekort hebben', legt ze uit. Het tekort zal op enig moment zodanig groot zijn, dat de knoop wel doorgehakt moet worden, wat betreft het vervolg van het seizoen.

'Ik blijf optimistisch dat we er volgend jaar zullen zijn'

'We hebben bepaalde deadlines voor het bevestigen van een hele reeks kosten. Dus ik werk dag en nacht in Singapore om dat mogelijk te maken. Laten we zien waar de komende dagen ons heen leiden', zo vervolgt de CEO. Bond Muir blijft dan ook optimistisch. 'Waar ik op dit moment zit, gezien inkomende interesse, zijn we op dit moment bezig met een proces', vertelt ze.

De interesse blijft volgens de CEO namelijk wel komen. 'Letterlijk, terwijl ik net aan het lopen was om hier te spreken, greep iemand me en duwde een kaart in mijn handen van iemand die geïnteresseerd was', vertelt ze enthousiast. 'Ik blijf erg optimistisch dat we er volgend jaar zullen zijn en we zullen doorgaan met het ondersteunen van vrouwen in de autosport. We hopen dat er in de toekomst een W Series-coureur in de Formule 1 komt.'

Update 19.25 (5/10)  | Horner over W Series: 'Het zou enorm jammer zijn als we de W Series zouden verliezen'

Ook Red Bull Racing teambaas Christian Horner heeft zich uitgesproken over de W Series. De Oostenrijker geeft aan dat het enorm jammer zou zijn als de W Series op zou houden met bestaan. 'Het zou enorm jammer zijn als we de W Series zouden verliezen. Ik denk dat het geweldig is om meisjes te laten racen en een kampioenschap dat vrouwen aanspreekt. Het zou dus enorm teleurstellend zijn als het zou verdwijnen', zo wordt hij geciteerd door Racefans.net.

Horner vervolgt: 'Hopelijk is dat niet het geval. Ik denk dat er ontzettend veel interesse is in meer diversiteit, niet alleen binnen de Formule 1, maar ook binnen de autosport. En ik denk dat de W Series daar een heel positief voorbeeld van is geweest. Dus hopelijk kan er een verstandige oplossing worden gevonden voor de toekomst en het is iets dat we met grote interesse blijven volgen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws