Update III | Horner komt terug op opmerking over legaliteit Mercedes W13 Formule 1
Formule 1

Update III | Horner komt terug op opmerking over legaliteit Mercedes W13

Update III | Horner komt terug op opmerking over legaliteit Mercedes W13

Mercedes heeft een grote upgrade meegebracht naar Bahrein. De teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, heeft de nieuwe W13 al goed kunnen bekijken. De Brit ziet zelf dat de auto van Mercedes niet helemaal legaal is. De kans is dus groot dat Red Bull snel een protest gaat indienen tegen de nieuwe auto van de Duitse renstal.

Corriere della Sera bracht gisteren al naar buiten dat Mercedes waarschijnlijk een sidepodloze auto zou gaan tonen. Op donderdag werd duidelijk dat deze geruchten klopten. De achtvoudig constructeurskampioen heeft de radiator bovenin het bodywork verstopt, waardoor de sidepod volledig verdwenen lijkt. De koeling moet nu komen via de grote kieuwen aan de zijkant van de W13.

De Italiaanse krant gaf hierbij aan dat de nieuwe auto voor spectaculaire data heeft gezorgd in de simulator. Het team zou nu meer dan een seconde hebben gewonnen. Als het aan Horner ligt, dan zal deze mogelijke voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. 'De nieuwe Mercedes gaat tegen de geest van de nieuwe reglementen in', stelt de Red Bull-teambaas bij Auto, Motor und Sport. 'Wij denken dat sommige delen niet helemaal legaal zijn.'

Newey moet nieuwe W13 nog zien

Adrian Newey, de ingenieur bij Red Bull, kreeg in Barcelona zelf complimenten over de sidepods van de RB18. Tijdens de eerste testdagen zag iedereen voor het eerst de nieuwe auto van de Oostenrijkse renstal, waardoor alle aandacht was gevestigd op de RB18. Nu ligt de focus dus op de Mercedes-auto, maar Newey stelt zelf dat hij de auto nog niet heeft gezien. 'Ik moet naar een paar foto's van de auto kijken', zegt de ingenieur. Als hij tot dezelfde conclusie komt, dan lijkt een protest niet ver weg.

Update 10.10u (10/03) | Woordvoerder Red Bull: 'Horner heeft met niemand over Mercedes gesproken'

Volgens een woordvoerder heeft Christian Horner met niemand een interview gehouden over Mercedes. Auto, Motor und Sport gaf aan dat de teambaas van Red Bull Racing de legaliteit van de W13 van Mercedes in twijfel trok. De woorden van het Duitse medium worden nu dus weerlegd door de woordvoerder van het team.

Auto, Motor und Sport meldde dat Horner de W13 'niet in de geest van de nieuwe reglementen' vond. Hierdoor leek een protest van Red Bull ten opzichte van Mercedes al bijna een realiteit. Meerdere Britse journalisten melden dat Horner dus niet met het Duitse medium heeft gesproken. 'Horner heeft geen enkele interviews afgegeven over de Mercedes-auto. Alle quotes toegeschreven aan Horner kloppen niet.'

Update II 10.35 (10/03) | AMuS verzekert: 'Horner heeft wel degelijk met ons gesproken'

De eerste testdag in Bahrein heeft nu al voor een controverse gezorgd. Auto, Motor und Sport bracht naar buiten dat Christian Horner de nieuwe auto van Mercedes illegaal vindt, maar een woordvoerder van Red Bull Racing gaf aan dat de teambaas niet met de pers had gesproken. Red Bull heeft dit statement enigszins teruggetrokken. Horner sprak wel met de media, maar zal geen officieel statement brengen vandaag.

De woorden van de Oostenrijkse renstal kwamen ook binnen bij Auto, Motor und Sport. 'We hebben met Horner gesproken. Je kan ons vertrouwen', meldde Andreas Haupt, een journalist van het medium, op Twitter. Daar heeft Red Bull weer op gereageerd. 'We hebben nog geen officieel statement gegeven over de Mercedes-auto en dat gaan we ook niet doen', tweet Andrew Benson, journalist bij de BBC. Red Bull geeft dus toe dat de berichtgeving van Auto, Motor und Sport klopt, maar dat het team nu alles wil stilzwijgen.

Update III 12.50u (11/03) | Horner komt terug op opmerking over legaliteit Mercedes W13

Christian Horner is teruggekomen op uitspraken die hij eerder gedaan heeft over de legaliteit van de Mercedes W13. Nadat de directe concurrenten een unieke en ultradunne sidepod introduceerden in Bahrein, gaf Horner aan dat hij aan de legaliteit van het onderdeel twijfelde. Inmiddels is zijn twijfel weggenomen.

Tijdens de persconferentie in Bahrein wordt de opmerking van Horner aangehaald. De vraag is of hij verwacht dat de aanpassingen aan de W13 door de beugel kunnen. 'Absoluut, het lijkt erop dat het aan alle eisen voldoet', reageerde hij volgens Adam Cooper, aanwezig op locatie. De teambaas wist ook al dat de upgrade eraan zat te komen. 'Die geruchten gaan als een lopend vuurtje door de paddock heen.'

De W13 kreeg veel complimenten van enkele experts. Horner blijft er nog redelijk neutraal onder. 'Het betekent niet dat ze direct beter of slechter zijn dan wij', vervolgt de Brit. 'Dat moet de tijd namelijk leren. Het ziet er misschien goed uit, maar er valt nog weinig over te zeggen', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws