Update | Marko reageert op gerucht langer verblijf Verstappen: 'We zijn in gesprek' Formule 1
Formule 1

Update | Marko reageert op gerucht langer verblijf Verstappen: 'We zijn in gesprek'

Update | Marko reageert op gerucht langer verblijf Verstappen: 'We zijn in gesprek'

Max Verstappen en Red Bull Racing zijn dichtbij een akkoord over een verbeterd contract, meldt De Telegraaf. De gesprekken tussen het team en de coureur zijn momenteel in een vergevorderd stadium. Naar verluidt zal de miljoenendeal binnen een aantal weken definitief worden beklonken door beide partijen.

De huidige verbintenis van Verstappen bij het team van Red Bull loopt nog tot en met 2023. Bronnen rondom De Telegraaf zeggen dat een meerjarige verlenging op komst is voor de Nederlandse rijder. De manager van Verstappen, Raymond Vermeulen, zou voor de testdagen in Barcelona al naar Graz zijn gevlogen om te praten met Red Bull-adviseur Helmut Marko. Momenteel is Vermeulen ook aanwezig bij de testdagen op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Marko stond al lang open voor contractverlenging

Het is alom bekend dat er een goede band is tussen de Oostenrijkse renstal en de kersverse wereldkampioen. Beide partijen spraken hun loyaliteit naar elkaar al vaak genoeg uit. Nadat Verstappen in Abu Dhabi de wereldtitel behaalde zei de coureur dat hij het liefst nog tien of vijftien jaar door zou willen gaan bij Red Bull. Bovendien meldde Marko rond de jaarwisseling dat Red Bull open stond voor contractbesprekingen en dat ze van plan zijn het vorige contract open te breken.

Na zijn eerste titel zou het ook niet geheel onterecht dat hij beloond wordt met een hoger salaris, en vermoedelijk ook hogere bonussen per gewonnen Grand Prix en voor het wereldkampioenschap. Wel gaf Marko aan dat het Oostenrijkse merk niet heel veel meer salaris kon bieden dan ze nu al doen (naar verluidt zo'n 25 miljoen dollar per jaar, red.). Dit is al een hele verdienstelijke som voor een coureur, alleen zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton verdient meer. Hoeveel salaris Verstappen met zijn aankomende deal op zal strijken, is nog niet duidelijk.

Update 16.05u (26/02) | Marko reageert op gerucht langer verblijf Verstappen: 'We zijn in gesprek'

Max Verstappen lijkt enorm dichtbij een langer verblijf bij Red Bull Racing. Eerder meldde De Telegraaf al dat de gesprekken in een vergevorderd stadium zijn. Binnen een aantal weken moet er een deal zijn gemaakt. Helmut Marko werd gevraagd naar deze onderhandelingen, maar heel veel meer wil de Red Bull-adviseur nog niet kwijt.

'We zijn in gesprek', zegt Marko in gesprek met Auto, Motor und Sport. Daar bleef het bij, want de Grazer wilde er niet meer over kwijt. Momenteel is Verstappen nog verbonden tot en met 2023 aan Red Bull, maar de geruchten gaan rond dat er een meerjarige verlenging komt. Het zou daarbij gaan om een miljoenencontract. Meer details daarover zijn nog niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws