Update | Ralf Schumacher haalt hard uit naar Petrov: 'Vertel dat maar tegen je president!' Formule 1
Formule 1

Update | Ralf Schumacher haalt hard uit naar Petrov: 'Vertel dat maar tegen je president!'

Update | Ralf Schumacher haalt hard uit naar Petrov: 'Vertel dat maar tegen je president!'

Vitaly Petrov, oud Russisch Formule 1-coureur, is van mening dat een wereldtitel niet geldig is, zolang Rusland niet mag deelnemen. Voor Russische coureurs is het lastig om mee te kunnen doen aan de Formule 1. Dat heeft te maken met de sancties die zijn opgelegd vanwege de oorlog met Oekraïne. Petrov vindt dat oneerlijk en neemt het op voor zijn land als het aankomt op sport.

'Zonder Rusland vind ik geen enkele kampioenstitel geldig', begint Petrov in gesprek met het Russische Sport Express. Op dit moment staat de FIA Russische coureurs wel toe, maar deze mogen niet onder de Russische vlag rijden. 'We moeten onze angst overwinnen en Rusland toestaan terug te keren in de wereldsport. Het is aan iedereen wat ze willen, maar voor mij is dit niet acceptabel.'

Petrov ziet kansen voor Russische coureurs

Ondanks de gehele situatie, ziet Petrov genoeg kansen voor Russische coureurs om zichzelf te ontwikkelen. 'Natuurlijk is het triest, maar als we het over motorsport in het algemeen hebben, als alle sterkste coureurs in Rusland meedoen, zal dat de binnenlandse competitie en het algemene niveau van racen enorm verhogen. Mensen zullen verschillende klassen uitproberen, er zullen nieuwe auto's komen en er zal een nieuw publiek ontstaan.'

'We kunnen de huidige situatie gebruiken als impuls voor de ontwikkeling van de autosport', gaat Petrov verder. 'We kunnen jonge mensen opleiden om ze verder te begeleiden. Het isolement duurt immers niet eeuwig. Niemand mag het opgeven. Ik begrijp dat de situatie moeilijk is. Maar je moet geduld hebben, trainen en geloven in het beste. Zodat wanneer er een kans is om terug te komen, we er allemaal klaar voor zijn', besluit de Rus.

Update 18:22 (25/01) | Ralf Schumacher haalt hard uit naar Petrov: 'Vertel dat maar tegen je president!'

Ralf Schumacher, de oom van Mick Schumacher, heeft hard uitgehaald naar voormalig Formule 1-coureur Vitaly Petrov. De Rus liet afgelopen week aan Russische media weten dat hij alle titels die gehaald zijn sinds de uitsluiting van Rusland van de sportwereld als niet geldig verklaart. Petrov gaf aan niet te snappen waarom Rusland is uitgesloten, maar zag wel kansen voor Russische coureurs.

Schumacher, zelf ook een voormalig Formule 1-coureur, is het niet eens met de woorden van Petrov. Op zijn Instagram reageert hij op een aantal uitspraken van de Rus met de volgende woorden: 'Vertel dat maar aan je president! Hij kan het veranderen.' Het neefje van de Duitse analist reed in het verleden samen met Russisch coureur Nikita Mazepin bij Haas in de Formule 1, maar de coureur werd door de situatie aan het begin van afgelopen seizoen op staande voet ontslagen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws