Gasly hoopt overleden Hubert trots te maken: 'Iets dat ik altijd bij me draag' Formule 1
Formule 1

Gasly hoopt overleden Hubert trots te maken: 'Iets dat ik altijd bij me draag'

Gasly hoopt overleden Hubert trots te maken: 'Iets dat ik altijd bij me draag'

Pierre Gasly is in gesprek met de Franse tak van Motorsport.com openhartig over het verlies van zijn goede vriend Anthoine Hubert. Hubert overleed na een ongeval tijdens een Formule 2 race in Spa-Francorchamps. De coureur was een goede vriend van Gasly en onderdeel van de Alpine Academy. Gasly maakt dit seizoen de bijzondere overstap naar Alpine, waar hij samen met Esteban Ocon een Frans duo voor een Frans team zal vormen.

Gasly onthult dat Hubert's connectie met het team iets was waar hij meteen aan dacht toen de gesprekken begonnen. 'Ik wist dat Hubert onderdeel van Alpine was, een Franse rijder die erg populair was op de academie. Wij renners wisten allemaal dat Alpine heel graag een Franse rijder naar de top wilde krijgen. En hij was op weg naar de Formule 1', legt Gasly uit.

Hubert werd gezien als het grootste talent in het juniorprogramma van Renault, dat inmiddels is omgedoopt tot de Alpine Academy. In 2018 won hij de GP3-titel en het jaar daarop stapte hij over naar de Formule 2. Hij won races in Monaco en Paul Ricard voordat hij omkwam bij een ongeval. Gasly en Hubert waren goede vrienden. Ze doorliepen samen de juniorklassen van de Franse autosport en gingen naar dezelfde school die was opgericht door de Franse racefederatie om hun ontwikkeling te stimuleren.

'Iets dat ik altijd bij me draag'

De overstap van Gasly naar Alpine is dan ook een speciaal moment voor de Franse Formule 1-coureur. 'Ik heb het altijd gezegd, we hadden samen deze droom om de Formule 1 te halen. Hij had zijn droom om te presteren bij Alpine. Als het iets is dat ik kan bereiken, dat zou geweldig zijn. Het is absoluut iets dat ik altijd bij me draag', aldus de voormalig Red Bull Racing-coureur.

Kort na de ondertekening van het Alpine-contract stuurde hij een bericht naar de familie van Hubert, onthult Gasly. Hij hoopt om hen snel weer persoonlijk te zien. In het laagseizoen wil de Fransman graag wat tijd met hen doorbrengen om van gedachten te wisselen. 'Ik heb een paar anekdotes die ik met zijn moeder wil delen', aldus de 26-jarige.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws