Tung luistert mee met Verstappen: 'Lambiase geeft hints weg, hier' Formule 1
Formule 1

Tung luistert mee met Verstappen: 'Lambiase geeft hints weg, hier'

Tung luistert mee met Verstappen: 'Lambiase geeft hints weg, hier'

Jan Lammers en Ho-Pin Tung hebben zich uitgelaten over de zorgen van Max Verstappen tijdens de eerste vrije training in Miami. De Nederlander kon weinig meters maken vanwege diverse betrouwbaarheidsproblemen en uitte zijn onvrede via de boordradio. Lammers denkt dat het wel goedkomt, terwijl Tung zich vooral richt op de woorden van Red Bull Racing-ingenieur Gianpiero Lambiase.

De heren krijgen de beelden van de RB18 voor zich, met Verstappen die de bolide de pitstraat weer in moet sturen vanwege technische malheur. De technische problemen zijn voor de Limburger niet zozeer het probleem, stelt Lammers: 'Het is meer dat hij zich zorgen maakt over het leren kennen van het circuit.' De F1-coureurs zijn namelijk voor het eerst op het stratencircuit.

'Naderhand ging hij de baan op en, wij zeiden het al, dat werd al snel paars, paars, paars', vervolgt de sportief directeur van Circuit Zandvoort overtuigend, doelend op de snelste sectoren op een circuit, die aangegeven worden door een paarse tijdsindicatie. 'Hij maakte zich meer zorgen dan nodig', is hij van mening. Wanneer Verstappen aanzet in zijn huidige bolide en het materiaal heel blijft, zal hij zich aan de voorkant van de grid melden, net zoals in de afgelopen races het geval was.

Ingenieur Verstappen geeft informatie vrij

Tung kan uit de woorden van Verstappens ingenieur, Lambiase, opmaken dat Red Bull dit weekend last kan hebben van koelingsproblemen. 'Lambiase geeft ook wel hints weg, hier', stelt de autocoureur. 'De koeling wordt wel een probleem dit weekend. Niet vanwege de buitentemperatuur, maar ook vanwege waar het circuit ligt. Het is allemaal beton.'

'Dat zien we in Singapore ook. Niet alleen de temperatuur, maar het feit dat het beton eromheen de temperatuur vasthoudt. Dat blijft warm', concludeert hij bij Viaplay. Het circuit is neergezet op een parkeerplaats, wat betekent dat de hitte van het zonnige Florida overal voelbaar is. Dat zou gedurende de rest van het weekend ook voor betrouwbaarheidsproblemen kunnen zorgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws