Update | Schumacher schrijft net als Vettel een technologiedagboek Formule 1
Formule 1

Update | Schumacher schrijft net als Vettel een technologiedagboek

Update | Schumacher schrijft net als Vettel een technologiedagboek

Günther Steiner zegt dat Haas geen onderscheid zal gaan maken tussen coureurs Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Dat vertelt de teambaas van het Amerikaanse team tegenover RTL. Ook vertelt hij in gesprek met het Duitse medium dat hij tevreden is over het huidige niveau van zijn twee nieuwe coureurs en hij geeft ook zijn mening over de sprintraces die we dit jaar mogelijk zullen zien.

Zo begint Steiner zijn verhaal over de twee nieuwe coureurs van het team door te bevestigen dat ze gelijk zijn voor het team: 'Schumacher en Mazepin kunnen rekenen op dezelfde behandeling door ons, we maken geen onderscheid tussen de twee.' Zo reageert de Italiaan met Duits-klinkende achternaam op geruchten dat Mazepin eventueel een voorkeursbehandeling zou krijgen door de komst van het bedrijf van zijn vader Dmitry als hoofdsponsor (Uralkali, red.). Hij zei ook al dat zijn zoon niet boven Schumacher staat.

'Ik had geen betere wintertest kunnen wensen'

Over de afgelopen wintertestdagen van het afgelopen weekend is Steiner ook erg te spreken en zegt dat hij dit niet had verwacht: 'Ik had geen betere wintertest kunnen wensen. We hebben nog nooit jonge coureurs gehad bij Haas, dus ik ben des te meer verbaasd over het niveau waarop zij nu al kunnen presteren. Ze lijken zich echt te hebben geconcentreerd op hun persoonlijke voorbereiding en dat is mooi om te zien.'

Ook over het idee om sprintraces te introduceren, is Steiner enthousiast: 'Soms moet je dingen proberen om erachter te komen of iets werkt. Je moet nooit bang zijn om het uiteindelijk in de ban te doen als het niet werkt. Ik ben alleen niet bang dat dat gebeurt en daarnaast ben ik ook niet bang voor veranderingen. Die horen er nou eenmaal bij en alle sporten hebben dat weleens', besluit Steiner.

Update 15:30 (17-03) | Schumacher schrijft net als Vettel een technologiedagboek

Mick Schumacher lijkt in veel dingen op zijn vader, maar niet met zijn eigenaardige technologiedagboek. Dit idee komt namelijk van mede-Duitser Sebastian Vettel. 'In zijn notitieboekje schrijft Mick alle nieuwe technologieën op', legt Günther Steiner uit in het interview met RTL. 'Hij wil steeds meer leren in de Formule 1 en op deze manier ook niets vergeten.' De teambaas van Haas heeft het 'ritueel' ondertussen al met eigen ogen kunnen zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws