Update | Wolff: 'Sommige kinderen op Twitter moeten oppassen met wat ze zeggen' Formule 1
Formule 1

Update | Wolff: 'Sommige kinderen op Twitter moeten oppassen met wat ze zeggen'

Update | Wolff: 'Sommige kinderen op Twitter moeten oppassen met wat ze zeggen'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner besprak bij Sky Sports F1 de geschillen die nog steeds spelen tussen Oscar Piastri en het team van Alpine. Eerder dit jaar werd de Australiër aangekondigd om het zitje van vertrekkende Fernando Alonso op te vullen, maar hier was volgens Piastri niks van waar. Horner vindt het een situatie die nooit had mogen gebeuren.

De 21-jarige Australiër, die immers nog nooit een Formule 1-race heeft gereden, werd door Alpine een discussie ingetrokken nadat de Franse renstal hem had bevestigd als hun coureur van 2023. Later maakte Piastri via een bericht op social media bekend dat dit helemaal niet zo is. Piastri is sinds 2020 onderdeel van de Renault Academy. Door zijn succesvolle Formule 3 en Formule 2 kampioenschappen zag Alpine het wel zitten om met de Australiër in zee te gaan.

'Ik sta er niet dichtbij', maar ik snap er niks van, want het zou contractueel gezien nooit kunnen gebeuren', begint Horner. 'Als Renault of Alpine heeft geïnvesteerd in zijn junior-carrière, dan is dat met oog op de toekomst, en dat gaat gepaard met loyaliteit.' Nadat McLaren het vertrek van Daniel Ricciardo aankondigde, gaan er ook geruchten rond dat Piastri aan gaat sluiten bij McLaren. Hierdoor heeft hij mogelijk twee geldige contracten, waarover de FIA Contract Recognition Board zich gaat buigen.

'Dan zit er wel iets niet goed'

'Ik snap niet wat er contractueel gezien gaande is', vervolgt de Britse teambaas. Maar als Piastri in de positie zit dat hij denkt dat hij niet voor Alpine hoeft te rijden volgend jaar, dan zit er wel iets niet goed. Hopelijk wordt het allemaal recht getrokken.' Horner kent Piastri goed, aangezien de 21-jarige voor het Arden-team heeft gereden, die Horner en zijn vader hebben opgezet. 'Er is meer gerommel rondom zijn Formule 1-debuut dan er had moeten zijn.'

Update 09.58u (28/08) | Wolff: 'Sommige kinderen op Twitter moeten oppassen met wat ze zeggen'

Toto Wolff vraagt zich af of het wel zo verstandig was van Oscar Piastri om een tweet te plaatsen waarin hij ontkende voor Alpine te rijden volgend jaar. De Franse renstal kondigde zijn juniorcoureur aan als vervanger van Fernando Alonso, maar Piastri plaatste twee uur later de inmiddels befaamde tweet waarin hij zei niet voor Alpine te gaan rijden.

'Ik heb grotere problemen dan op het balkon te zitten zoals in The Muppet Show om de show voor mijn ogen te zien ontvouwen', opent Wolff over de soap tegenover Autosport. De Mercedes-teambaas vindt het belangrijk dat juniorprogramma's worden gerespecteerd. 'Ik denk dat sommige kinderen op Twitter moeten oppassen met wat ze zeggen over multinationale organisaties, maar ik heb geen inzicht in de contracten. Ik geloof in karma, ik geloof in integriteit, maar ik ben hier niet om te oordelen, want zoals ik al zei, ik ken de juridische situatie niet.'

Pak bijna drie keer je inzet terug als Verstappen de GP van België wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws