Van de laatste plek naar P10: 'Altijd blijven geloven' Formule 1
Formule 1

Van de laatste plek naar P10: 'Altijd blijven geloven'

Van de laatste plek naar P10: 'Altijd blijven geloven'

Williams scoorde na een stroeve start van het seizoen in de Grand Prix van Australië haar eerste punt van het seizoen. Door een huzarenstukje van Alexander Albon en slimme strategie wist de coureur zich van de laatste plek tot P10 te rijden. Teambaas Jost Capito zegt bij The Race uiterst tevreden te zijn met de prestatie van zijn team.

Albon werd in de kwalificatie gediskwalificeerd doordat hij te weinig brandstof kon overleggen bij de stewards. De Thaise coureur moest zodoende achteraan de grid de race starten, en door een slimme strategie van Williams wist de coureur het eerste punt van het seizoen te halen voor zijn team. Williams stuurde Albon de race in op een set harde banden en de Thai hield tot ronde 58 stand om in de laatste ronde een pitstop te maken voor de zachte band. Het leverde het team van Williams haar eerste WK-punten op sinds de Grand Prix van Rusland in 2020.

Slimme strategie bij Williams

Capito onthulde dat de strategie van het team was gebaseerd op een rode vlag in de laatste ronden, waardoor Albon zijn zevende plaats kon behouden en van banden kon wisselen, in plaats van buiten de top 10 te vallen zoals aanvankelijk was voorspeld. Maar toen zijn rivalen achter Stroll een trein van meerdere auto's vormden, kon Albon een gat slaan en zichzelf terug in de top 10 nestelen.

'Hij is erg goed met de banden en ik denk dat onze auto ook erg goed is met de harde banden en dat hebben we eerder gezien', zei Capito tevreden over de prestatie van zijn coureur. 'Maar eigenlijk wachtten we op een rode vlag en daarom gingen we zo lang door. Als je in die positie zit, moet je wat risico nemen. We hebben aan de snelheid gezien dat als we wachten en deze snelheid vasthouden, we dan zelfs naar de 10e, 11e plek kunnen met een reguliere pitstop aan het eind.'

Lees ook

Geloof in een goed resultaat

Capito voegde eraan toe dat Albon een uitstekende coureur is en dat hij blij is voor het team. 'Ik ben ontzettend blij voor het team. Dat is één vanwege het WK-punt, maar ik denk dat nog belangrijker is dat de auto en de coureurs de snelheid hebben laten zien. Over de verrassende wending in de race zei Capito het volgende: 'Het mooie aan racen is echter dat het zo kan veranderen op zondag en dat het niet voorbij is totdat de vlag valt. Als je blijft pushen, gemotiveerd blijft, het team in leven houdt en in moeilijke tijden in jezelf gelooft, dan kan het geluk veranderen. Soms moet het slechter worden, voordat het beter wordt', aldus de strijdvaardige Capito.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws