Vandoorne realistisch over terugkeer in koningsklasse: 'Heb mijn kans gehad in de Formule 1' Formule 1
Formule 1

Vandoorne realistisch over terugkeer in koningsklasse: 'Heb mijn kans gehad in de Formule 1'

Vandoorne realistisch over terugkeer in koningsklasse: 'Heb mijn kans gehad in de Formule 1'

Stoffel Vandoorne gaat niet uit van een terugkeer in de Formule 1, maar hoopt wel op een stoeltje. Hoewel zijn naam niet veel meer valt in connectie met een fulltime-zitje in de koningsklasse, zijn er coureurs met een vergelijkbare situatie die wel een comeback maakten. Fernando Alonso, Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen keerden allemaal redelijk recent terug. Ook Nyck de Vries, waarmee Vandoorne drie jaar reed in de Formule E, zal in 2023 op de grid staan.

Vandoorne is zelf duidelijk nog lang niet zeker van een plekje in de Formule 1. 'Het is moeilijk te beoordelen', zo begint de Belg, geciteerd door The Race. In de Formule E doet de Belg het niet onverdienstelijk, want afgelopen seizoen wist hij met het team van Mercedes kampioen te worden. 'Natuurlijk heb ik een goed seizoen achter de rug en dan praten mensen ineens weer over je', zegt de coureur.

In de koningsklasse waren de resultaten van Vandoorne minder sterk. Hoewel hij bij zijn debuut als invaller voor Fernando Alonso een punt wist te scoren, lukte het de dertigjarige de twee jaar erna niet om de Spanjaard als teamgenoot te verslaan. 'Ik heb mijn kans gehad in de Formule 1. En niet alleen ikzelf, maar ik denk dat veel mensen in de Formule E-paddock en sommige andere kampioenschappen het verdienen om een kans te krijgen in de Formule 1', is Vandoorne eerlijk.

Vandoorne: 'Het enige wat ik kan doen is blijven presteren'

Ook benoemt de coureur die uitkomt voor DS Penske in de Formule E, dat hij zeker zou moeten inkomen bij de Formule 1. Behalve een Mercedes-test aan het einde van 2020, heeft Vandoorne sinds zijn vertrek in 2018 niet gereden in een auto uit de koningsklasse. 'Maar ik denk dat het iets is dat je heel snel weer oppakt. Uiteindelijk is het een soort natuurlijk vermogen om eraan te wennen', verwacht hij.

Zelf zou Vandoorne graag terugkeren naar de koningsklasse, maar hij heeft er nog een beetje een hard hoofd in. 'Het is niet altijd aan ons', zo benoemt de Belg. 'Veel komt neer op de teams, waar ze naar op zoek zijn. Van mijn kant is het enige wat ik kan doen, blijven presteren. Dat is het beste middel', eindigt Vandoorne.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws