De Vries stipt factoren aan die hem aan een stoeltje in de Formule 1 hebben geholpen Formule 1
Formule 1

De Vries stipt factoren aan die hem aan een stoeltje in de Formule 1 hebben geholpen

De Vries stipt factoren aan die hem aan een stoeltje in de Formule 1 hebben geholpen

Nyck de Vries zal in 2023 zijn debuut maken als fulltime Formule 1-coureur. De Nederlander gelooft er niet in dat er één sleutel naar succes is geweest, die hem uiteindelijk toch een zo vurig gewenst stoeltje in de koningsklasse van de autosport opleverde. Volgens de voormalig wereldkampioen in de Formule E hebben meerdere factoren ertoe geleid dat hij komend seizoen, na al die jaren van proberen, eindelijk op de grid staat.

De Vries tekende in oktober een contract bij AlphaTauri en zag daarmee een lang gekoesterde wens eindelijk in vervulling gaan. De coureur uit Sneek kreeg in de afgelopen jaren meerdere afwijzingen te verwerken, maar toch is hij er altijd in blijven geloven. Dat was volgens hem cruciaal. 'Diep van binnen hield ik altijd een beetje geloof, ondanks dat ik sinds 2021 vier keer ben afgewezen', vertelt hij op het YouTube-kanaal van DAY1. Dat betekent volgens de Nederlander echter niet dat er nooit mindere momenten waren. 'Ik heb wel dagen gehad dat ik dacht: dit gaat hem niet worden.'

De Vries gaat vervolgens verder in op die 'afwijzingen'. 'Nadat ik de Formule 2 had gewonnen, was er geen plek voor mij in de F1. Dat was een soort van afwijzing', vindt de AlphaTauri-coureur. 'In 2021 mocht ik het Formule E-kampioenschap winnen en toen waren we heel dichtbij, maar lukte het ook niet. En afgelopen seizoen waren er ook twee of drie momenten, maar omdat ik ook andere verplichtingen had, kwam het er niet van.'

De Vries stipt belangrijke vaardigheid aan die hem aan een stoeltje hielp

Naast geloven in je kansen en nooit opgeven, heeft De Vries zich afgelopen seizoen ook gerealiseerd hoe belangrijk het was om zelf het initiatief te nemen. 'Niets komt je aanwaaien, je moet zelf het initiatief nemen. Je moet er zelf naartoe gaan om het af te dwingen. Dat is voor mij tekenend geweest. Je moet zelf de telefoon pakken, zelf mailen en zelf de mensen benaderen om je eigen bestemming te bepalen', doelt de Vries ongetwijfeld op de tip die hij van Max Verstappen kreeg om Helmut Marko te bellen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws