Boordradio's VT3 | De W14 had de bokkenpruik op: 'Ik kan gewoon niet door die bocht rijden!' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT3 | De W14 had de bokkenpruik op: 'Ik kan gewoon niet door die bocht rijden!'

Boordradio's VT3 | De W14 had de bokkenpruik op: 'Ik kan gewoon niet door die bocht rijden!'

Tijdens de derde vrije training ging het niet voor iedere coureur van een leien dakje, met name niet voor het Mercedes-duo. Lewis Hamilton en George Russell hadden wat klachten over de vibraties aan de voorkant van de auto. Oscar Piastri schrok even van Sergio Pérez die gauw de pitbox uitreed en vlak voor zijn neus terecht kwam. Kortom, er gebeurde genoeg. Na afloop van de derde vrije training is het weer tijd om de leukste boordradio's op een rijtje te zetten.

Al vroeg in de derde vrije training had de zevenvoudig wereldkampioen wat te melden aan zijn team, hij merkte namelijk dat het aan de voorkant van de auto niet helemaal goed zat. 'Ik merk heel veel vibraties aan de voorbanden en de stuurkolom', merkte Hamilton op. Daardoor blokkeerde hij ook een aantal keren in bocht zeventien, en dat was vanzelfsprekend niet goed voor de banden. Russell kwam niet veel later met hetzelfde bericht aan de pitmuur. 'De voorbanden vibreren al', liet de Brit weten.

Mercedes-klachten hoopten zich op

Naast de vibraties die beide coureurs voelden, was er meer wat het Britse duo niet aan stond. De W14 was niet zo snel als de RB19 en de SF-23 op de rechte stukken, en daar had Hamilton wat moeite mee. 'Het lijkt erop dat we heel veel verliezen op de rechte stukken', vertelde de zevenvoudig wereldkampioen aan zijn engineer Peter Bonnington. 'Ja, copy. We zullen ernaar gaan kijken', antwoordde 'Bono'. In de eerste vrije training ging het allemaal heel goed voor Mercedes, maar dat momentum konden ze niet voortzetten op de vrijdagmiddag en tijdens de derde vrije training.

Naar mate de training verstreek kreeg Russell het ook niet makkelijker. De Brit had moeite met de W14, met name in bocht twee van het circuit van Miami. 'Ik kan gewoon niet door bocht twee komen, zo veel gehobbel!', uitte Russell zijn frustratie. Uiteindelijk kwamen de Mercedessen dan ook niet bovenaan de tijdentabel van de derde vrije training te staan. Niet iedereen had echter wat te klagen, want Esteban Ocon was zeer tevreden dat het circuit later in de vrije training beter werd en het gripniveau hoger werd. De nieuwe asfaltlaag lijkt inmiddels wel redelijk ingereden te zijn. 'Het gripniveau van de baan wordt echt stukken beter', liet de Fransman weten.

Pérez opeens voor de deur van Piastri

Terwijl Ocon nog verder zijn rondes ging rijden op het circuit in Florida, kwam Piastri even binnen om het één en het ander met zijn team te bespreken. De Australiër reed de pitstraat in en toen wilde Pérez net weer naar buiten gaan. Daarbij leek de Mexicaan niet gezien te hebben dat Piastri eraan kwam, want de Red Bull Racing-coureur reed zo weg en kwam opeens vlak voor de deur van de McLaren-coureur. 'Dat was wel laat van de Red Bull', zei Piastri over de boordradio. Gelukkig kon de Australiër snel op de rem en is er niks gebeurd.

Piastri zijn tijden in de derde vrije training waren niet echt denderend, en dat waren die van Yuki Tsunoda en Logan Sargeant ook niet. De Japanner had moeite met de AT04, die niet echt leek te doen wat hij graag wilde. 'Het is ongelooflijk, zoveel onderstuur!', zei Tsunoda, waarbij hij zijn stem wat verhief om zijn frustratie te benadrukken. Bij Sargeant ging het nog erger, de balans van de auto was naar zijn idee helemaal nergens. 'Ik heb het echt moeilijk met rijden op dit moment. De balans is all over the place', aldus de Amerikaan die op zijn thuiscircuit rijdt dit weekend in Miami.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws