Vasseur lijkt crash Leclerc door de vingers te zien: 'Je kan niet zeggen dat hij niet pushte' Formule 1
Formule 1

Vasseur lijkt crash Leclerc door de vingers te zien: 'Je kan niet zeggen dat hij niet pushte'

Vasseur lijkt crash Leclerc door de vingers te zien: 'Je kan niet zeggen dat hij niet pushte'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur vindt dat Charles Leclerc in ieder geval keihard heeft gepusht tijdens de kwalificatie en dat ze daar achteraf geen spijt van kunnen hebben. De Monegask vocht volgens Vasseur voor de poleposition, en dan moet je pushen. De crash was een behoorlijke nadeel, maar de Fransman verwacht dat de Scuderia wel een comeback kan maken, mits de weersvoorspellingen niet te veel roet in het eten gaan gooien.

Carlos Sainz was de Ferrari-coureur die de dag van de Scuderia nog enigszins wist te redden nadat hij de P3 pakte. Leclerc crashte hard tijdens Q3 en vergooide daarmee zijn kansen op wellicht de poleposition. Volgens Vasseur is dat in ieder geval het bewijs dat de Monegask op de limiet zat. 'Ik denk dat Leclerc de limieten opzocht. In de ronde ervoor reed hij de snelste tweede sector, dus hij vocht voor poleposition. Het is zoals het is. Hij had zeker de pace om de eerste startrij te bereiken, maar dat zien we morgen wel. Vandaag is vooral behoorlijk jammer', legt de Fransman uit bij de Italiaanse tak van Motorsport.com.

'Als je vecht voor pole, dan moet je pushen', vervolgt Vasseur. 'Je kunt niet zeggen dat hij te veel heeft gepusht. Vorig jaar hadden we een probleem en toen pakte hij de poleposition. Vandaag ging het min of meer net zo. Ik wil niet zeggen dat wat er is gebeurd positief was, maar het is beter dan achteraf spijt hebben', denkt de Ferrari-teambaas. Leclerc spinde en kwam uiteindelijk de muur terecht, daarbij brak de achtervleugel af en waren er later zorgen over de versnellingsbak. 'Ik heb de auto nog niet gezien, maar ik denk dat we moeten kijken naar de achtervleugel. Ik denk dat het wel oké zal zijn voor de race morgen.'

Vasseur tevreden over de pace: 'Die was er zeker'

Het team uit Maranello deed tot aan de crash van Leclerc zeer goede zaken. Beide coureurs wisten een aantal paarse sectoren te pakken, en dat was voor Vasseur het bewijs dat de pace er was. 'Die was er zeker. De uitkomst van de sessie was niet zoals we het graag hadden gezien, maar onze pace was zoals verwacht', geeft Vasseur aan. 'Het is moeilijk te zeggen na een kwalificatie als die van ons vandaag. Maar Carlos liet ook de pace zien in zijn snelle ronde. Hij deed een veel betere ronde in Q2, maar beide auto's zijn klaar voor de race van zondag.'

Hoe dan ook kan er op zondag ook nog heel wat gebeuren, met name als het gaat regenen. 'Naast de weersvoorspelling ben ik bezorgd vanwege de topsnelheid van de Red Bulls. Dat gaat niet goed zijn voor ons. Ik denk dat we ons moeten richten op een herstel. Het is een situatie die niet voordelig is voor ons, ook vanwege het weer. Maar ik denk dat we wel een comeback kunnen maken. We gaan kijken naar de weersvoorspellingen, ze verwachten immers niet alleen regen, maar ook ergere dingen', sluit Vasseur af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws