Vasseur niet onder de indruk van Canada: 'Het circuit daar is vreemd' Formule 1
Formule 1

Vasseur niet onder de indruk van Canada: 'Het circuit daar is vreemd'

Vasseur niet onder de indruk van Canada: 'Het circuit daar is vreemd'

Als je het Frédéric Vasseur vraagt, zijn de drie meest recente races in de Formule 1 representatief voor de huidige rangorde. De races kenden met Lando Norris, Max Verstappen en Charles Leclerc alle drie een andere winnaar en volgens de teambaas van Ferrari kan het voorlopig zo doorgaan. ‘We stonden binnen een tiende van elkaar’, wordt hij geciteerd door Motorsport.com.

De Fransman denkt dat het beeld dat de afgelopen drie races geven representatief is voor hoe het er momenteel voorstaat in de koningsklasse. Red Bull Racing gaat voorlopig in beide kampioenschappen aan de leiding, maar McLaren en Ferrari kruipen langzaam dichterbij en wisten dus al meerdere Grands Prix te winnen. ‘Kijk eens naar de afgelopen drie evenementen’, zegt Vasseur. ‘Miami, Imola en Monaco hebben elk een andere lay-out en een ander soort asfalt. Toch stonden we allemaal binnen een tiende van elkaar’, geeft hij aan.

Charles Leclerc was in Monaco de snelste in de kwalificatie en die eerste plek liet hij de rest van het weekend niet meer los. De Monegask reed zonder echte bedreigd te worden door zijn rivalen naar zijn eerste thuiszege. ‘Ik zou niet zeggen dat wij in Monaco dominant waren’, meent de Ferrari-teambaas die zijn twee coureurs op het podium zag eindigen in het prinsendom. ‘Maar als je naar het grotere plaatje kijkt, dan staan Red Bull, McLaren en Ferrari binnen een tiende van elkaar’, benadrukt hij.

Vasseur met goede moed naar Canada

De race ervoor, in Imola, verliep iets minder goed voor Ferrari, maar na het succes in Monaco zit de Fransman daar niet over in. In de dwergstaat heeft zijn Italiaanse renstal laten zien wat het kan. ‘Ik durf wel te zeggen dat dit de ware potentie van de auto is’, zegt Vasseur. ‘Deze banen waren allemaal verschillend. We reden op verschillende soorten asfalt met verschillende bandencompounds’, vervolgt hij. Daarmee suggereert de teambaas dus dat het de rest van het seizoen zal lijken op deze drie races.

Net als Verstappen eerder al deed, houdt ook Vasseur nog wel een slag om de arm met Canada in het vooruitzicht. ‘Daar bereiken we veel hogere snelheden, dus dat zal het anders maken’, is de teambaas van Ferrari van mening. ‘De karakteristieken van het circuit daar zijn vreemd. Je hebt langzame bochten, veel kerbstones en de topsnelheid is erg hoog’, somt de Fransman op. ‘Maar we gaan met een goed gevoel naar Canada', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws