Honda heeft torenhoge verwachtingen van Alonso: 'Hij kan ze wereldkampioen maken' Formule 1
Formule 1

Honda heeft torenhoge verwachtingen van Alonso: 'Hij kan ze wereldkampioen maken'

Honda heeft torenhoge verwachtingen van Alonso: 'Hij kan ze wereldkampioen maken'

Honda heeft niet altijd een geweldige relatie gehad met de Formule 1, dat weet ook presentator Lawrence Barretto. Toch is hij er van overtuigd dat Honda na Red Bull Racing ook met Aston Martin wereldkampioen kan worden. ‘Daar zijn ze van overtuigd’, zegt hij in de Red Flags-podcast.

De McLaren-stint van Honda in de jaren 2010 bleek geen succes. Volgens Barretto zorgde dat er ook voor dat de motorfabrikant steeds van team wisselde. ‘Ze willen zich niet binden. Het is een kwestie van trots’, vertelt hij. ‘Ze kwamen terug in de Formule 1 met McLaren en waarschijnlijk dachten ze dat ze heel snel competitief konden worden.’ Het tegendeel bleek waar. Bovendien had Fernando Alonso, die destijds voor het team reed, regelmatig kritiek op de motor. Dit zorgde voor iconische boordradio’s als ‘GP2 engine’ en ‘de motor voelt geweldig, veel langzamer dan hiervoor’. De presentator denkt dat het beschamend voelde voor Honda om zo veel problemen te ondervinden. ‘Daarom besloten ze dat ze niet bij McLaren konden blijven’, stelt hij.

‘Toen belandden ze bij Toro Rosso, buiten de spotlights, om het nog eens te proberen’, vertelt Barretto verder. Honda boekte daar meer succes, maar had al aangekondigd de Formule 1 te verlaten. ‘Op het punt dat ze begonnen met winnen, hadden ze al besloten de sport te verlaten. Het was te laat om die beslissing terug te draaien’, heeft de presentator daarover te vertellen. Uiteindelijk koos het bedrijf voor een tussenweg. ‘Toen hebben ze gezegd dat ze zouden blijven en Red Bull gingen helpen met de motor’, geeft hij aan. Dat bleek een succes.

Honda gelooft in meer wereldkampioenschappen

Barretto denkt dat een gebrek aan loyaliteit de reden is dat Red Bull niet meer met Honda verder wil. ‘Red Bull moet gedacht hebben dat Honda toch wel weer zou vertrekken, dus toen Ford op hun deur klopte, gingen ze met dat bedrijf in zee’, vertelt de Brit. De motorfabrikant besloot dan maar naar de concurrent te gaan. ‘Honda wist dat het kon winnen en het bestuur vond dat geweldig’, benadrukt Barretto. ‘En dus kozen ze toen voor Aston Martin.’

Barretto denkt niet dat de opmerkingen van Alonso tijdens de eerdere samenwerking een probleem zullen vormen in deze nieuwe relatie. ‘Ze willen winnen’, zegt hij over de doelen van Honda. De Brit ziet aan de nestor van de grid dat ook hij nog dolgraag wil winnen. ‘Ze weten dat Fernando goed is. Ik bedoel, kijk naar die gast’, zegt hij. ‘Ze weten dat als hij kan doen wat hij met het huidige Aston Martin-project heeft gedaan, hij ze wereldkampioen kan maken. Daar zijn ze van overtuigd’, weet Barretto zeker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws