Vasseur weet weekend Ferrari simpel samen te vatten: 'We hadden te veel problemen' Formule 1
Formule 1

Vasseur weet weekend Ferrari simpel samen te vatten: 'We hadden te veel problemen'

Vasseur weet weekend Ferrari simpel samen te vatten: 'We hadden te veel problemen'

Frédéric Vasseur zag in Canada beide Ferrari-coureurs eindigen met een DNF. Charles Leclerc moest al relatief vroeg opgeven en na een glijpartij en een touché met Alexander Albon, was het ook voor Carlos Sainz voorbij. ‘Het is niet het einde van de wereld’, zegt Vasseur erover tegen de NOS.

Wanneer de journalist Vasseur vraagt of het voor Ferrari een extra regenachtige dag was, beaamt de teambaas dit direct. ‘Voor Ferrari zeker’, geeft de Fransman aan. Toch twijfelt hij of dit echt door de regen kwam, er speelden namelijk meerdere factoren mee die leidden tot het teleurstellende resultaat van het team uit Maranello. ‘Ik weet niet of het met de regen te maken heeft, maar we hadden zeker te veel problemen’, stelt Vasseur vast.

De Fransman geeft eerlijk toe dat ze hadden gehoopt dat externe factoren Ferrari een handje zouden helpen. ‘We hadden verwacht dat er een rode vlag zou komen’, vertelt Vasseur over de strategie waarmee Leclerc reed. ‘Die kwam niet en toen moesten we een pitstop maken, maar we lagen al te ver achter’, geeft hij aan. Ook de Spaanse teamgenoot van Leclerc moest uiteindelijk opgeven. ‘Carlos had contact met Bottas of Ricciardo, dat weet ik niet meer, maar het zorgde voor schade aan de voorvleugel en de vloer’, weet Vasseur te vertellen. ‘Het was te veel. Een lastig weekend’, vat de teambaas het samen.

Een slechte race staat niet gelijk aan een slecht seizoen

Ferrari gaat nog niet bij de pakken neerzitten. ‘We weten dat het een lang seizoen is. We hebben nog tal van races te gaan’, benadrukt de Fransman. ‘Die races zullen ups en downs hebben, dat geldt ook voor de coureurs’, vervolgt hij. De teambaas verwacht dat vrijwel elk team wel eens zo’n tegenvallend weekend heeft. ‘De vorige keer had Red Bull een zwaar weekend en nu waren wij aan de beurt’, aldus Vasseur. ‘We moeten gefocust blijven. We moeten blijven pushen en blijven ontwikkelen. We moeten de problemen een voor een oplossen’, somt hij het takenlijstje voor het team op.

De Italiaanse renstal moet de moed vooral niet opgeven, meent de Fransman. Een slecht weekend maakt nog geen verloren seizoen. ‘Het is niet het einde van de wereld en het is ook niet zo dat we de ene dag wereldkampioen zijn en na een slecht weekend nergens meer staan’, geeft hij aan. ‘We moeten consistent zijn. We zullen vanaf morgen weer gaan pushen, net zoals we na Monaco deden’, sluit Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws