F1-testdag 3 ochtendsessie | De Vries en Pérez volgen eigen plan, Leclerc snelste Formule 1
Formule 1

F1-testdag 3 ochtendsessie | De Vries en Pérez volgen eigen plan, Leclerc snelste

F1-testdag 3 ochtendsessie | De Vries en Pérez volgen eigen plan, Leclerc snelste

Charles Leclerc heeft de ochtendsessie van de derde en laatste testdag in Bahrein afgesloten met de snelste tijd. De Ferrari-coureur noteerde een 1:31,024 op de C4-band en was vier tienden sneller dan George Russell op de C5-band. Sergio Pérez werd vierde, terwijl Nyck de Vries tiende werd. De snelste tijd van Leclerc is de snelste rondetijd van de wintertests tot nu toe.

De dag begon met Felipe Drugovich die als eerste de baan opging. Pérez en De Vries waren ondertussen bezig met hun eigen programma, wat te zien was aan de aero rakes gemonteerd aan hun bolides. Toch duurde het niet lang voordat er een rode vlag kwam en wel door Pérez. Een stukje tape leek van de RB19 af te vallen. Niks ernstigs dus, want een minuut of twee later was de code rood weer opgeheven.

Nico Hülkenberg noteerde hierna de snelste tijd tot op dat moment met een 1:33,690. Dat deed de nieuwe coureur van Haas op gebruikte mediums. De Vries was na de rodevlagperiode nog steeds bezig met aerodynamische tests en gezien de positionering van de rakes - net achter de achterbanden - leek het te gaan om het onderzoeken van het functioneren van de diffuser.

Russell snel, maar niet overtuigend

Russell kwam hierna de baan op. Dat moest hij ook wel na de hydraulische problemen met de W14 van vrijdagmiddag. De Engelsman reed op de C5-band en ging naar de snelste tijd met een 1:33,685. Echt snel was het dus niet en de ronde was ook gewoon rommelig. Meerdere keren stapte de W14 uit in het midden van een bocht. Daar klaagde de Mercedes-coureur vrijdagmiddag al over.

Oscar Piastri was over het algemeen goed onderweg, maar spinde flink ingaand van bocht tien na driekwartier van de sessie achter de rug te hebben. Hij kon zijn weg wel vervolgen. Ondertussen ging Pérez naar P1 mét aero rakes op zijn auto en later dook Russell weer onder de tijd van de Mexicaan. Hij noteerde met een 1:31,707 de eerste tijd onder de 1:32 van de dag.

Na het eerste uur ging Russell nog sneller met een 1:31,442, maar hij stond niet voor lang bovenaan. Leclerc ging namelijk na anderhalf uur naar P1 met een 1:31,164, al was het duidelijk niet het snelste wat de SF-23 kon gaan. Daarna noteerde Leclerc ook nog een 1:31,024, terwijl Pérez weer opklom naar P3. Het grootste verschil: Leclerc reed op de C4-band, Pérez op de C3. Russells snelste tijd kwam daarentegen op de C5.

Momentjes bij Leclerc, Drugovich snel onderweg

Leclerc ging net voor 10:00u ervoor zitten. Dat ging wel iets te enthousiast, want uitkomend van bocht twee stapte de achterkant van de SF-23 al uit en ingaand van bocht zes weer. Hij brak zijn ronde logischerwijs af. In de volgende ronde was de Ferrari-rijder al niet meer op weg naar een verbetering. Dan komt hij door bocht tien en stapt de SF-23 wéér uit, waardoor hij te hoog op de kerb zit. Toch wat momentjes van de Monegask en dat zal hem niet lekker zitten.

Drugovich was ondertussen wel lekker bezig. Eerst klom de reservecoureur van Aston Martin op naar plaats vijf vanaf de zesde plek en later ging de Braziliaan ook nog voorbij aan Pérez op de tijdenlijst voor P3. Dat deed de regerend kampioen van de Formule 2 op de C5-band en daarmee was hij zes tienden langzamer dan Russell, wiens snelste tijd eveneens op de C5 kwam.

Bottas valt stil, Pérez en De Vries volgen eigen plan

Met iets meer dan een uur te gaan viel Valtteri Bottas stil. Ingaand van bocht acht hield de C43 van de Finse coureur ermee op. Het zorgde voor de tweede rodevlagsituatie van de testdag. Het is opvallend, gezien teamgenoot Guanyu Zhou een dag eerder ook al stilviel, zij het aan het einde van de pitstraat. Het is onduidelijk of de problemen gerelateerd zijn aan elkaar.

De sessie kwam uiteindelijk tot een vrij rustig einde en met een rode vlag. Deze had geen specifieke reden en was meer om alles uit te testen. Leclerc eindigt zijn wintertest met de snelste tijd to nu toe met een 1:31,024. Daarmee is hij vier tienden sneller dan Russell, al is de Mercedes-coureur langzamer op een band die zachter was dan die van Leclerc. Pérez en De Vries volgden echt hun eigen plan en gingen niet voor snelheid. Zij werden respectievelijk vierde en tiende.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws