Verslag VT2 | Sainz regeert op Monza, Verstappen op P2 volgt op de voet Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Sainz regeert op Monza, Verstappen op P2 volgt op de voet

Verslag VT2 | Sainz regeert op Monza, Verstappen op P2 volgt op de voet

Carlos Sainz sluit de vrijdag van het raceweekend in Monza af als snelste. Ferrari was actief tijdens de trainingssessie, en ze lieten goede tijden noteren. Regerend wereldkampioen Max Verstappen volgde hem op de voet, hij staat op P2 met slechts een tiende verschil. Ferrari-coureur Charles Leclerc sluit aan als derde, met Lando Norris op de vierde stek. De tweede vrije training kende een slordig einde van sommige coureurs, maar hier had Verstappen geen last van.

Sainz was als een van de eersten op de baan bij de tweede vrije training van Monza. In de eerste vijf minuten had Ferrari direct beide rijders naar buiten gestuurd op de mediumband, Charles Leclerc volgde gauw. Verstappen liet ook niet lang op zich wachten en noteerde een ronde van 1:23.021 op de mediumband. Leclerc ging ook een snelle ronde aan, hij won een halve seconde in de eerste sector, maar de andere sectoren won hij niet veel.

De Ferrari-coureur noteerde een ronde van 1:22.307, tijdelijk zeven tienden sneller dan Verstappen, maar hier ging de Red Bull Racing-coureur vier duizendste onderdoor. Mercedes staat na tien minuten op P5 en P6, het onderlinge verschil is ongeveer twee tienden. Zowel George Russell als Lewis Hamilton stonden op de mediumband. Red Bull is een tijdje binnengebleven, maar met nog ongeveer een half uur te gaan klokt Verstappen op softbanden een ronde van 1:22.303.

Ook Lando Norris zit er goed bij, hij schoot naar de derde stek met een ronde van 1:22.338. Leclerc is direct mee gegaan de baan op, ook met de rode band, maar hij maakte een fout en brak zijn ronde af. Verstappen ging vervolgens nog sneller, hij zette een ronde neer van 1:21.807.

Rode vlag vanwege Schumacher

Vanwege een probleem met de auto moest Haas-coureur Mick Schumacher zijn auto langs de zijlijnen zetten. Hierdoor was er een tijdelijke rode vlag die ongeveer vijf minuten duurde. Met Verstappen, Leclerc en Norris in de top drie lopen de laatste 25 minuten van de sessie. Hierna was het druk op de baan en zijn er op een aantal coureurs na heel wat mensen buiten. Russell, Pérez, Sainz en Leclerc openen direct de jacht op de snelste tijd, maar alleen Sainz maakt het waar. Hij klokte een ronde van 1:21.664 op de softband.

Verstappen snel, Pérez komt niet dichterbij

Aan het begin van de training deed de Mexicaan al een aantal pogingen om dichter bij zijn teamgenoot te komen, maar die pogingen waren tevergeefs. Hij stond vijf tienden van de snelste tijd van Verstappen. Met nog 20 minuten op de klok lukt het Pérez weer niet, hij zet een ronde neer van 1.22.394, op zeven tienden van Sainz.

Op de beelden was te zien dat zijn achtervleugel behoorlijk op en neer ging, het hobbelige circuit van Monza helpt daar dan ook niet bij. Later verremde de Mexicaan zich behoorlijk in de Prima Variante. Vermoedelijk zijn dit redenen voor het onderlinge verschil bij Red Bull.

Mercedes instabiel, al blijven ze boven Alpine

De Mercedes-coureurs hadden last van een instabiele auto tijdens de training. Meerdere momenten bij het aanremmen toonden dat de auto hier en daar uitbrak, en daar klaagden Hamilton en Russell over op de boordradio's. Het gestuiter van de bolide is niet meer zo erg als aan het begin van het seizoen, al is het te zien dat ze last hebben van het gehobbel.

Russell liet aan zijn engineer weten dat de auto overal en nergens is, en hij verbeterde zijn tijd dan ook niet. Mercedes heeft wel een productieve middag, ze blijven nog boven de Alpine-coureurs, die overigens goede longruns lieten zien. Met nog vijf minuten te gaan van de vrije training komt Mercedes dan ook niet verder naar voren, ze sluiten de training af met P5 en P7.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws