Verstappen bij bekend race-festival herenigd met 2021-auto, RB17 van Newey debuteert Formule 1
Formule 1

Verstappen bij bekend race-festival herenigd met 2021-auto, RB17 van Newey debuteert

Verstappen bij bekend race-festival herenigd met 2021-auto, RB17 van Newey debuteert

In juli staan er in vier weekenden tijd maar liefst drie Grands Prix op het programma, maar ook in het 'vrije' weekend zit Red Bull Racing niet stil. De constructeurskampioen zal met verschillende grote namen goed vertegenwoordigd zijn op het Goodwood Festival of Speed, dat van 11 tot en met 14 juli georganiseerd wordt in Engeland. Dat is ook te verklaren, want Red Bull grijpt het weekend aan om de RB17, de hypercar van Adrian Newey, aan de wereld te tonen.

Max Verstappen zal voor het eerst deelnemen aan het bekende race-festival, en wordt daarmee de eerste regerend wereldkampioen die van de partij is bij het evenement. Verstappen zal daar herenigd worden met de RB16B, waarmee hij in het zeer spannende 2021-seizoen zijn eerste wereldtitel en tien overwinningen pakte. De RB16B is één van maar liefst zeven Red Bull-wagens die tijdens het evenement ingezet worden.

Teamgenoot Sergio Pérez doet ook mee aan het evenement, en zal in de dominante RB19 uit 2023 rijden, al pakte de Mexicaan zelf maar twee van de 21 overwinningen van het team in dat seizoen. Teambaas Christian Horner was zelf vroeger ook coureur, en schopte het tot de Formule 3000 - inmiddels bekend als de Formule 2 - en zal in de RB8 stappen, eveneens een kampioensauto uit 2012, toen Sebastian Vettel zijn derde titel greep.

RB17 aan de wereld getoond

Naast de drie kopstukken worden ook voormalige coureurs van het team ingezet. Daniel Ricciardo, David Coulthard, Mark Webber, en Christian Klien rijden in andere Formule 1-bolides van Red Bull de bekende heuvel op, inclusief de RB1 uit debuutjaar 2005. Nadat de zeven Red Bull-auto's gepresenteerd zijn, is het tijd voor het wereldwijde debuut van de RB17 Hypercar, ontworpen door vertrekkend topontwerper Adrian Newey. De RB17 wordt op vrijdag 12 juli aan het publiek getoond.

De oprichter van het evenement, Charles Gordon-Lennox, de hertog van Richmond, is logischerwijs trots. 'In onze 31-jarige geschiedenis hebben we nog nooit een Formule 1-team gehad dat zo goed vertegenwoordigd is. Dat we beide coureurs, inclusief de huidige wereldkampioen, plus de CEO en teambaas, en vele andere iconen van het team als deelnemers mogen zien, is fantastisch. Ik ben er dolblij mee dat Red Bull onze ambitie laat zien door zoveel geweldige coureurs en auto's samen te brengen. Verder komen ook Ferrari, Mercedes, McLaren, Alpine, en Williams in actie op het Goodwood Festival of Speed, met onder andere Alexander Albon, Logan Sargeant, en teambaas James Vowles.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws