Weerbericht GP Oostenrijk: Waterballet op komst op natte Red Bull Ring Formule 1
Formule 1

Weerbericht GP Oostenrijk: Waterballet op komst op natte Red Bull Ring

Weerbericht GP Oostenrijk: Waterballet op komst op natte Red Bull Ring

Na een regenrace in Canada lijkt het er sterk op dat de coureurs deze maand nog een tweede regenrace kunnen krijgen. Net als in 2023 wordt er wisselvallig weer voorspeld op het circuit van Red Bull. Gezien het sprintevenement is de kans ook aanwezig dat de fans twee totaal verschillende races te zien krijgen.

In 2023 verliep de sprintrace nog op een nat wegdek, waarbij Verstappen de concurrentie in een half uurtje tijd op meer dan een pitstop achterstand zette, waarna de Nederlander op zondag ook heer en meester was op de droge Red Bull Ring. Het lijkt erop dat het scenario in 2024 eerder omgedraaid zal worden, waarbij de omstandigheden steeds slechter worden.

Op vrijdag wordt nog bijna geen neerslag verwacht in Spielberg bei Knittelfeld, niet te verwarren met het elders in Oostenrijk gelegen Spielberg, zoals Spielberg bei Knittelfeld ook vaak genoemd wordt. Op vrijdag is er volgens WeerOnline dertig procent kans op neerslag, maar met een verwachte hoeveelheid regen van slechts 0,9 millimeter en tien zonuren lijkt de kans klein dat de Sprint Shootout in de middaguren serieus beïnvloed wordt door de weergoden.

Onvoorspelbaar weer bij sprintrace

Op zaterdag staat eerst om 12:00 uur de sprintrace op het programma. De ochtenduren verlopen naar verwachting droog, terwijl het in de middag zal gaan regenen. Vermoedelijk zal de race dus nog onder droge omstandigheden verreden worden. Bij de kwalificatie, om 16:00 uur 's middags, wordt echter meer regen verwacht, weliswaar onder een hoge temperatuur van dertig graden. De neerslaghoeveelheid is met slechts twee millimeter alsnog beperkt, maar het kan mogelijk voor een boeiende kwalificatie zorgen, met 55 procent kans op neerslag.

Op de zondag verslechtert het weer verder. WeerOnline geeft maar liefst 95 procent kans op regen, met een totale hoeveelheid neerslag van acht millimeter. Daarbij wordt het weer gedurende de dag steeds slechter, en tijdens de race, die om 15:00 uur start, is er zelfs kans op onweersbuien. Voor de Formule 1 valt het te hopen dat de situatie niet zo slecht wordt dat er niet gereden wordt, maar de kans op een droge race lijkt in ieder geval klein. De verwachting is dat het maandag door blijft regenen, dus ook als het weer nog wat opschuift, blijft de kans op regen groot.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws