Coulthard over GP Miami: 'Verstappen rijdt als een wereldkampioen' Formule 1
Formule 1

Coulthard over GP Miami: 'Verstappen rijdt als een wereldkampioen'

Coulthard over GP Miami: 'Verstappen rijdt als een wereldkampioen'

David Coulthard zegt bij Channel 4 dat een jongere Verstappen het had afgelegd tegen Charles Leclerc in de Grand Prix van Miami. De Nederlander werd aan het einde van de race opgejaagd door Leclerc en kon net stand houden.

Max Verstappen werd achtervolgd door Charles Leclerc in de laatste ronde na de safety car tijdens de race in Miami. Coulthard zegt daarbij dat het te gemakkelijk is om te beweren dat de Red Bull de snellere auto was in Miami. De voormalige F1-coureur zegt dat Max Verstappen krediet verdient voor het rijden 'als de wereldkampioen die hij is'.

Miniem verschil tussen Ferrari en Red Bull

Verstappen is bezig aan een indrukwekkende reeks dit seizoen, de Nederlander won alle races waarin hij finishte. Verstappen was in de Grand Prix van Miami meteen goed weg bij de start en pakte Carlos Sainz in de eerste bocht. Daarna haalde de Nederlander ook de andere Ferrari van Leclerc in, volgens Coulthard kan niet gezegd worden dat Red Bull een snellere auto heeft.

'Ik denk niet dat er een groot verschil is in de daadwerkelijke auto's, dat is fantastisch als je bedenkt dat ze op verschillende plaatsen zijn ontworpen en gebouwd', zegt Coulthard over het minieme verschil tussen Ferrari en Red Bull.

De Max-factor in Miami

Volgens Coulthard liet Verstappen zijn klasse zien in Miami met een de door hem genoemde 'Max-factor'. 'Sergio Perez zat op de baan niet zo ver achter Max, maar hij heeft niet dat laatste beetje snelheid dat Max wel heeft, dus ja, er is een Max-factor. Ook denk ik dat het niet zo eenvoudig is om te zeggen 'de Red Bull is de snellere auto'.'

De 13-voudig Grand Prix-winnaar, gelooft dat de Verstappen-factor zich liet zien bij de herstart na de safety car. Verstappen trok bij de herstart snel weg, maar Leclerc bleef binnen de DRS, die dit seizoen nogal krachtig is gebleken, en probeerde zijn rivaal in de strijd om de leiding op te jagen.

'De druk op Max in die situatie was groot', zei Coulthard. 'En je kon ze na de race zien, ze zagen er allebei behoorlijk heet en bezweet uit, dit was een harde race en dat vond ik prachtig om te zien. Ik denk dat Max echt reed als de wereldkampioen die hij is, als dat een jongere Max was geweest of een mindere Max, dan denk ik dat Leclerc hem waarschijnlijk had ingehaald', zo sluit Coulthard af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws