Update | Upgrade scheelt Red Bull drie tot vijf kilo, geruchten over budget onzin Formule 1
Formule 1

Update | Upgrade scheelt Red Bull drie tot vijf kilo, geruchten over budget onzin

Update | Upgrade scheelt Red Bull drie tot vijf kilo, geruchten over budget onzin

Helmut Marko denkt dat de FIA op het moment alles onder controle heeft als het aankomt op het toezicht houden van de ontwikkelingen van de Formule 1-teams. Na de Grand Prix van Miami was Ferrari-teambaas Mattia Binotto verbaasd over de vele ontwikkelingen die Red Bull Racing al heeft gedaan. Marko denkt dat Red Bull en Ferrari nog steeds op gelijke voet staan en dat de kritiek van Binotto ook onterecht is. Beide renstallen zullen aankomend raceweekend met updates komen.

Van Ferrari was het al bekend dat het team upgrades zou meenemen naar de Grand Prix van Spanje. Voor de Italiaanse renstal moet dit een groot updatepakket zijn. Ook Red Bull blijft niet stilzitten voor de aankomende race. 'Wij gaan daar ook aankomen met nieuwe onderdelen', wordt Marko geciteerd door F1-Insider.com. 'Daarmee moeten we eindelijk ons optimale gewicht bereiken. We zitten op het moment nog steeds best ver boven de 798 kilogram (het minimumgewicht in de Formule 1, red.).'

De kritiek van Binotto

Red Bull heeft in de afgelopen races meerdere upgrades gebracht. Dit heeft enkele vraagtekens opgeroepen bij de teambaas van Ferrari. De Italiaan snapt niet dat de Oostenrijkse renstal al zoveel geld heeft uitgegeven aan de ontwikkeling van de auto. Binotto wil dan ook dat alles goed in de gaten gehouden wordt door de FIA. De Italiaan wil niet dat Red Bull gebruikt maakt van mogelijke grijze gebieden in de nieuwe reglementen.

Marko verzekert Binotto dat alles gaat volgens de regels. De Oostenrijker ziet dan ook geen onderscheid tussen zijn team en de Italiaanse renstal. 'Ferrari en wij staan op gelijke voet. In de toekomst zullen de verschillen worden gemaakt door degene die het beste uit hun pakket weet te halen op de respectievelijke circuits. We kijken nog steeds uit naar het grote gevecht en we hebben de volste vertrouwen in de FIA. Zij verzekeren dat alles goed gaat', aldus de adviseur van Red Bull.

Update 8.40u (12/05) | Upgrade scheelt Red Bull drie tot vijf kilo, geruchten over budget onzin

Helmut Marko heeft eerder al onthuld dat Red Bull Racing ook tijdens de Grand Prix van Spanje met een upgrade gaat komen. De Oostenrijkse renstal wil zich richten op het verliezen van gewicht en lijken aardig wat kilo's van de bolide af te gaan. Volgens De Telegraaf moet de nieuwe update van Red Bull drie tot vijf kilo schelen. Volgens geruchten vanuit Italië zit Red Bull tegen het plafond aan van het budget voor ontwikkelingen, maar deze geruchten kloppen niet.

Ferrari komt in Barcelona met een groot updatepakket, maar ook Red Bull gaat nieuwe onderdelen brengen. Deze onderdelen zullen niet zozeer gericht zijn op de performance van de bolide, maar de RB18 lijkt wat nodige kilo's te gaan verliezen. De auto's van Max Verstappen en Sergio Pérez zitten nog altijd niet dicht bij het minimumgewicht, maar daar gaat dus verandering in komen. De Telegraaf meldt dat Red Bull enkele lichtere onderdelen meeneemt naar de Grand Prix van Spanje en dat deze de auto's drie tot vijf kilo lichter maken.

Italiaanse geruchten kloppen niet

De ontwikkelingsrace lijkt nu dan echt van start te gaan. De Oostenrijkse renstal heeft in de voorbije weken al meerdere updates op de auto gezet, terwijl concurrent Ferrari de eerste vijf races heeft geprobeerd de eigen auto te begrijpen. In Italië heeft men dan ook met verbazing zitten kijken naar de updates van Red Bull. Mattia Binotto snapt niet waar het team het geld vandaan haalt en er circuleerden geruchten rond dat Red Bull al 75 procent van het ontwikkelingsbudget had opgemaakt. Insiders stellen tegenover De Telegraaf dat dit onzin is.

'Er worden minder reserveonderdelen meegenomen dan voorheen het geval was, vaak één in plaats van drie of vier. Ook reist er soms minder personeel af naar het circuit en werken er vaker werknemers vanuit de fabriek in Milton Keynes', schrijft de krant. De ontwikkelingen van Red Bull houden dan ook niet op. Voor de zomerstop zal de Oostenrijkse renstal op strategische momenten nieuwe onderdelen installeren. Na de zomerstop volgt er waarschijnlijk nog een moment met een grote upgrade.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws