Verstappen geen klootzak als hij de helm opzet: 'Gewoon gefocust wanneer hij dat moet zijn' Formule 1
Formule 1

Verstappen geen klootzak als hij de helm opzet: 'Gewoon gefocust wanneer hij dat moet zijn'

Verstappen geen klootzak als hij de helm opzet: 'Gewoon gefocust wanneer hij dat moet zijn'

David Coulthard is onder de indruk van de volwassen aanpak van Max Verstappen. De voormalig Formule 1-coureur ziet dat de tweevoudig wereldkampioen flink wat aan zelfvertrouwen heeft gewonnen na het winnen van zijn eerste wereldtitel en daardoor met een bepaalde innerlijke rust weet te rijden. Bovendien vind Coulthard het knap dat de coureur van Red Bull Racing ondanks alle interesse met beide benen op de grond is blijven staan.

Verstappen pakte dit seizoen op relatief eenvoudige wijze zijn tweede wereldkampioenschap. Coulthard is van mening dat de titelzege in 2021 de Nederlander heel erg heeft geholpen. 'Dit seizoen heeft bewezen dat zijn eerste wereldtitel hem tegelijkertijd ook heel veel volwassenheid heeft gegeven', zegt de Schot in Lion Unleashed 2 van Viaplay. 'Ik zeg niet dat hij geen fouten meer maakt, want hij blijft gewoon een mens, maar hij rijdt echt met heel veel vertrouwen en een bepaalde innerlijke rust.'

Verstappen gaf al direct na de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 aan dat alle wereldtitels die zouden volgen een bonus zouden zijn. Dat vond Coulthard een verrassende uitspraak van de Nederlander, maar wel één waar hij veel respect voor heeft. 'Dat laat zien dat hij op 25-jarige leeftijd al weet dat niets voor altijd zal door blijven gaan. Hij heeft een auto waarmee hij races kan winnen, maar dat komt mogelijk ook ten einde. Kijk maar naar Lewis (Hamilton, red.) en Fernando (Alonso, red.).'

Verstappen geen klootzak

Coulthard heeft door zijn rol bij Viaplay al meermaals met Verstappen mogen samenwerken. Tijdens die draaidagen ziet de voormalig coureur dan ook dat de meervoudig racewinnaar is wie hij is. 'Wat mij zo aanspreekt aan Max is dat hij met beide benen op de grond is blijven staan. Max heeft geen twee kanten. Er is niet een Max die zegt: nu heb ik de helm op en ben ik een klootzak. Hij is gewoon gefocust wanneer hij dat moet zijn', aldus Coulthard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws