Brundle vreest voor Verstappen: 'Hamiltons nieuwe motor maakt hem de favoriet' Formule 1
Formule 1

Brundle vreest voor Verstappen: 'Hamiltons nieuwe motor maakt hem de favoriet'

Brundle vreest voor Verstappen: 'Hamiltons nieuwe motor maakt hem de favoriet'

Martin Brundle denkt dat Mercedes het te kloppen team zal zijn in Saoedi-Arabië en Abu Dhabi. De renstal laat een uitstekende vorm zien en dat maakt dat Lewis Hamilton zijn favoriet is voor de wereldtitel, al is het nog de vraag hoe goed de nieuwe Mercedes-motor van de Brit zal zijn in de laatste twee raceweekenden.

Brundle ziet dat Hamilton in bloedvorm verkeert; de Mercedes-rijder won in Qatar ook zonder nieuwe motor. 'Iedereen bij Mercedes heeft een tandje bijgeschakeld. Ineens vraag je je af of Hamilton niet de favoriet voor het kampioenschap is, zeker met dit momentum van nu', stelt de analist in gesprek met Motorsport.com. Toch kan er nog van alles gebeuren, waardoor het de kant van Max Verstappen op kan vallen. 'Er is maar een misstap nodig, een stukje onbetrouwbaarheid, contact, een lekke band of iets dergelijks en Max kan het dit weekend al beslissen. Dat gebeurt waarschijnlijk niet, maar het kan wel.'

Hamilton zal in Saoedi-Arabië aantreden met de nieuwe Mercedes-motor die de regerend wereldkampioen voor het eerst in Brazilië gebruikte. De nieuwe krachtbron gaf enorm veel extra pk's, waarmee Red Bull Racing overdonderd werd. Brundle denkt dat dat 'wauw-effect' komend weekend minder zal zijn, maar dat de krachtbron wel maakt dat Hamilton de favoriet is in het Midden-Oosten.

'Ze hebben die motor al behoorlijk hard gebruikt en Mercedes heeft daar nu eenmaal meer last van', zegt Brundle, die geen herhaling van de Braziliaanse Grand Prix verwacht. 'Red Bull heeft daarnaast een achtervleugel die op bepaalde circuits heel goed werkt en wat minder op anderen. Wat dat betreft is het tweedimensionaal. Er is een verschil van acht punten en dat betekent veel. Maar waar zet je je geld op? Het is letterlijk één misstap en alles kan veranderen. Ik denk echter niet dat ze zo dominant zullen zijn als in Brazilië, maar ik denk wel dat ze het te kloppen team zijn in Saudi-Arabië.'

Zo kan Verstappen komend weekend al wereldkampioen worden

Het verschil van acht WK-punten tussen Verstappen en Hamilton met nog twee races te gaan betekent dat Verstappen komend weekend al wereldkampioen zou kunnen worden. Daar zijn bijzondere scenario's voor nodig, maar het is niet onmogelijk. Bij de volgende situaties kan de Nederlander komend weekend al de titel achter zijn naam zetten:

  • Verstappen wordt eerste en haalt snelste racerondeHamilton mag dan niet hoger dan P6 eindigen.
  • Verstappen wordt eerste: Hamilton mag dan niet hoger dan P7 eindigen.
  • Verstappen wordt tweede en haalt snelste raceronde: Hamilton mag dan niet hoger dan P10 eindigen
  • Verstappen wordt tweede: Hamilton mag dan geen punten scoren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws