Verstappen krijgt bijval van Hill na 'onbeleefde' woorden Wolff: 'Deze man is speciaal' Formule 1
Formule 1

Verstappen krijgt bijval van Hill na 'onbeleefde' woorden Wolff: 'Deze man is speciaal'

Verstappen krijgt bijval van Hill na 'onbeleefde' woorden Wolff: 'Deze man is speciaal'

Damon Hill verbaast zich over de woorden van Toto Wolff na afloop van de race op Monza. De teambaas van Mercedes vindt het behaalde record van Max Verstappen niet bijzonder, maar daar is Hill het totaal niet mee eens. De voormalig Formule 1-coureur vindt de prestatie van de coureur van Red Bull Racing heel erg bijzonder en Hill ziet het wel gebeuren dat het team de rest van de races ook wint. De Brit denkt dat de huidige dominantie van Red Bull langzaamaan pijn begint te doen bij Mercedes.

Wolff zei na afloop van de Grand Prix van Italië dat het record dat Verstappen op Monza behaalde alleen interessant is voor Wikipedia en dat niemand dit leest. Hill denkt dat de afgelopen seizoenen pijn hebben gedaan bij de Oostenrijker. 'Het klonk een beetje knorrig en niet erg beleefd, en dat is anders dan Toto, want hij is meestal heel sportief', zegt de kampioen van 1996 tegenover Sky Sports. 'Ik denk dat hij nu een beetje pijn lijdt. Ze weten hoe het is om overheerst te worden en ze kwamen zelfs niet op het podium.'

'Ze lijken een beetje vast te zitten en lijken niet te weten wat ze moeten doen, maar wie wel?', vervolgt Hill. Gedurende het seizoen is gebleken dat verschillende teams achter Red Bull op verschillende circuits sneller zijn dan hun concurrenten. De Oostenrijkse renstal blijkt onaantastbaar en lijkt dit seizoen elke race te kunnen winnen. 'Ferrari heeft het geweldig gedaan in Monza, maar het lijkt erop dat waar we ook gaan, de Red Bull de overhand heeft en we gewoon moeten toekijken hoe dit zich ontvouwt. Kan Red Bull elke race in het seizoen winnen? Dat is niet buiten de mogelijkheden.'

Hill: 'Verstappen is speciaal'

Van de veertien overwinningen van Red Bull pakte Verstappen er dit seizoen twaalf. Het succes van de regerend constructeurskampioen is dan ook veelal te danken aan de Nederlander, denk Hill. 'Hij heeft iets bereikt wat niemand anders ooit heeft gedaan. Ze hebben dit jaar veertien races gewonnen en dat is een ongelooflijke prestatie, maar je kunt het niet alleen aan de auto toeschrijven. Deze man is speciaal. Gedurende zijn carrière, vanaf het moment dat hij in de Formule 1 arriveerde, heeft hij dingen gedaan die niemand eerder heeft gedaan, en hij blijft dit seizoen indruk maken', aldus Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws