Van der Garde maakt Russell met de grond gelijk: 'Dat zien we constant terug bij hem' Formule 1
Formule 1

Van der Garde maakt Russell met de grond gelijk: 'Dat zien we constant terug bij hem'

Van der Garde maakt Russell met de grond gelijk: 'Dat zien we constant terug bij hem'

Volgens Giedo van der Garde had George Russell de Grand Prix van Canada moeten winnen. De voormalig Formule 1-coureur zag dat de Brit in een goede positie zat om zijn poleposition om te zetten in een overwinning, maar dit lukte de Mercedes-coureur niet. ‘Ik vind het zo zonde’, verzucht Van der Garde in de nieuwe aflevering van DRS: De Race Show.

Als je puur kijkt naar de race, de snelheid en strategische calls van Mercedes, dan had Russell de race echt moeten winnen’, concludeert Van der Garde. Dat dit niet lukte heeft de Brit helemaal aan zichzelf te wijten. ‘Eigenlijk kwam het alleen maar doordat hij te veel fouten maakt, als hij aan kop ligt of als hij te veel aan het pushen is’, ziet de analist van Viaplay. ‘Met alle respect, ik denk dat Russell echt een goede rijder is’, moet hij toegeven. ‘Hij laat het ook continu zien, maar elke keer maakt hij te veel fouten. Dat zien we constant terug bij hem’, benadrukt de voormalig Formule 1-coureur. ‘Dat moet eruit.’

Russell stapelde fout op fout

Van der Garde komt met een waslijst aan fouten die Russell maakte in Montréal, die hem uiteindelijk de overwinning kostte. ‘Dat foutje waarbij hij het witte stuk raakte en blokkeerde op die witte lijn’, noemt hij als eerste voorbeeld. ‘Dat hij rechtdoor gaat, over de kerbs heen klapt en de onderkant van zijn auto beschadigt’, somt Van der Garde verder op. ‘Verstappen zie ik dat niet doen, Norris zie ik het niet doen. Hamilton zie ik het ook niet doen’, geeft de analist aan. ‘Andere rijders zie ik het niet doen, behalve Russell. Een domme fout’, stelt hij vast.

‘Toen die actie op Piastri buitenom in de chicane’, voegt Van der Garde nog aan het lijstje toe. ‘Dat kan niet. Hij had Piastri moeten laten gaan om hem later in te halen’, is de Nederlander van mening. ‘Dat zijn momenten die er echt uit moeten bij hem.’ Van der Garde denkt dat dit op deze leeftijd zeker nog mogelijk is. ‘Focus, George. Focus’, imiteert hij het bericht van teambaas Toto Wolff aan Russell over de boordradio. ‘Dat heeft gewoon met ervaring te maken. Hij is te eager, hij wil te graag. Hij had hem echt kunnen winnen hier’, herhaalt hij nog maar eens.

Verstappen bleef wel foutloos

Behalve de fouten van Russell was er nog een grote bepalende factor. ‘Hij heeft te maken met een Max Verstappen die geen fouten maakt’, geeft Van der Garde aan. ‘Die heeft een superrace gereden en zijn hoofd koel gehouden. Een beetje geluk, maar dat hoort er ook bij’, is de analist van mening. Voor zijn landgenoot heeft de voormalig Formule 1-coureur dan ook niets dan lof. ‘Ik vind dat hij een superweekend heeft gehad.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws