Verstappen merkt verschil op: 'Sommige dingen zijn moeilijk te begrijpen' Formule 1
Formule 1

Verstappen merkt verschil op: 'Sommige dingen zijn moeilijk te begrijpen'

Verstappen merkt verschil op: 'Sommige dingen zijn moeilijk te begrijpen'

In de kwalificatie wist Verstappen geen polepositie te pakken, maar dat weerhield hem er niet van om de Grand Prix van Canada te winnen. Met de overwinning in Canada heeft de Nederlander dit seizoen inmiddels zes races gewonnen. Al lijkt Red Bull dus nog altijd de sterkste te zijn, kan ook de Nederlander zich niet onttrekken aan de indruk dat de dingen dit jaar moeizamer gaan voor het Oostenrijkse team. In de FIA-persconferentie na de race deelde Verstappen zijn perspectief op de stand van zaken.

Enige tijd leek het erop dat McLaren-coureur Lando Norris de race zou gaan winnen. Een crash van Sargeant waarna er een Safety Car naar buiten moest komen, gooide roet in het eten van de Britse coureur. Doordat Verstappen eerder dan Norris de pits in was gegaan, wist de Limburger aan de leiding te komen. Een makkelijke race was het dus niet voor de regerend wereldkampioen. 'Het is heel leuk om om de zoveel tijd dit soort races te rijden, maar dit wil je niet altijd. Dat zou te stressvol zijn', vertelt Verstappen.

De problemen van de auto

Verstappen geeft aan dat hij het Canadese circuit ongeacht de omstandigheden geen makkelijk circuit vindt. 'Het is nooit een makkelijke race. Het is heel makkelijk om fouten te maken. Met name wanneer de intermediate banden bijna slicks worden. Het was heel makkelijk om buiten de baan terecht te komen, omdat deze op de meeste plaatsen begon op te drogen. Tegelijkertijd was het op sommige plekken nog te nat om al op de slicks over te stappen. Dat maakte het gewoon echt heel, heel moeilijk.'

De afgelopen tijd lijkt het Oostenrijkse team in iets zwaarder vaarwater te zitten als het gaat om hun prestaties op de baan. Met name op de kerbs ervaart de RB20 problemen. Desondanks heeft de auto dit seizoen al wel zes races gewonnen. 'Ik denk dat we het probleem kunnen oplossen zonder andere delen van de auto aan te tasten', vertelt Verstappen. 'We weten dat de kerbs een zwak punt voor ons vormen, maar ik weet ook dat we heel druk bezig zijn om dat op te lossen. Het is op dit moment wel een groot obstakel voor ons. Ik kijk dan ook uit naar circuit waarop we niet zoveel kerbs hoeven te nemen en waar er niet al te veel hobbels zijn.'

Verstappen geeft zonder moeite toe dat het team het dit jaar zwaarder heeft dan vorig jaar. 'We zijn nog steeds erg gefocust. We doen nog steeds veel dingen goed, maar om een of andere reden hebben we niet dezelfde flow te pakken als vorig jaar. Toen leek alles heel goed voor ons te gaan op de meeste plekken en hadden we geen problemen met de betrouwbaarheid van de auto.' Het team lijkt nog niet helemaal door te hebben waar alle problemen precies vandaan komen. 'Sommige dingen zijn moeilijk te begrijpen. Soms voelt het een beetje alsof we in een neerwaartse spiraal zitten en het een tijdje gaat duren voordat we daaruit komen. Maar we zitten er in ieder geval bovenop.'

Meer competitie en ongenode gasten

Dat het circuit in Montreal niet het ideale circuit voor de Red Bull is, betekent ook dat het circuit andere teams beter ligt. 'Sommige teams zijn wat sterker op bepaalde circuits en ik denk dat dat het ook wel spannender maakt', zegt Verstappen. Zo wist McLaren ook deze week dichter bij de Red Bull van Verstappen te komen. 'Het is absoluut uitdagender momenteel. Het houdt ons zeker scherp. We kunnen het ons niet meer permitteren om fouten te maken. Elk detail telt nu.' In Miami was het Norris die werd geholpen door de Safety Car, in Canada was dat het geval voor Verstappen. 'Ik gok dat het dan nu 1-1 tussen ons staat', grapt Verstappen.

Verstappen moest dus rekening houden met de McLarens, maar ook met een ongenode gast. Naast de duizenden mensen die de race elk jaar bezoeken, zijn ook bosmarmotten ieder jaar weer in grote getale van de partij. Een bosmarmot moest zijn bezoek aan het circuit bijna met de dood bekopen toen Verstappen aan kwam scheuren. 'Hij was bijna dood!', vertelt de wereldkampioen. 'Ik dacht eerst dat het debris was. Ik ging er recht op af en toen dacht ik opeens: het is een beest! Ik kon op het laatste moment nog naar rechts gaan. Ik weet niet wat er daarna is gebeurd. Heeft iemand van jullie hem geraakt?', vraagt Verstappen aan de andere coureurs. Gelukkig kan Russell Verstappen ervan verzekeren dat de bosmarmot op tijd heeft weten te ontsnappen. 'Vorig jaar vloog er een vogel in mijn auto dus ik wilde niet dat er ook een bosmarmot in mijn auto zou komen vast te zitten', sluit Verstappen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws