Boordradio's VT1 & VT2 | Verstappen: 'Maat, ik kan niet sturen!' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT1 & VT2 | Verstappen: 'Maat, ik kan niet sturen!'

Boordradio's VT1 & VT2 | Verstappen: 'Maat, ik kan niet sturen!'

Op vrijdag in Australië was er weer voldoende te horen op de boordradio's. Tijdens de vrije trainingen werd duidelijk dat het stratencircuit in Miami zeer uitdagend bleek voor de coureurs. Men reed elkaar continu in de weg, en waren er de nodige spins van de coureurs op het gladde nieuwe asfalt in Miami. F1Maximaal.nl zet de meest interessante boordradio's van de eerste en tweede vrije training op een rijtje.

Lance Stroll trapte het boordradiofestijn te Albert Park af vanuit zijn Aston Martin. Al vroeg in de sessie kwam hij Lewis Hamilton tegen op het circuit, en meteen deed hij zijn beklag: 'Hamilton reed mij in de weg. Hij zat mij echt volledig in de weg en ik zat in een snelle ronde.' Uiteindelijk kwam de zevenvoudig wereldkampioen er mee weg.

Verstappen raakt de muur

Toen de coureurs eenmaal op de baan waren was het glibberen en glijden op het nieuwe asfalt in Miami. Er ligt nog erg veel stof op de baan en rubber ligt er nog nauwelijks, daardoor is het lastig voor de coureurs om grip te vinden. Om zijn concentratie te behouden was het Yuki Tsunoda die zijn ingenieur afsnauwde: 'Laat me rijden', zei de Japanner nadat zijn team vroeg of hij hulp nodig had met de balans.

Niet lang daarna was het Verstappen die ook de nodige moeite had op het nieuwe stratencircuit. De Nederlander schampte op het smalle gedeelte van het stratencircuit de muur. 'Ik heb de muur geraakt', zei de Red Bull Racing-coureur over de boordradio. Alhoewel het de botsing niet groot leek moest Red Bull de versnellingsbak na de eerste vrije training vervangen.

Coureurs rijden elkaar in de weg

Aan het einde van de eerste vrije training waren het diverse coureurs die elkaar in de weg reden. 'What the Hell!?', riep Russell nadat hij werd afgesneden door Carlos Sainz. Ook Magnussen had bijna een botsing met Daniel Ricciardo die uit de pits kwam rijden. '*****, Ricciardo komt uit de pits en geeft geen reed', zegt de de Deen over Ricciardo die niet goed uitkeek.

Verstappen met problemen in VT2

De tweede vrije training stond in het teken van de problemen bij Max Verstappen. De Nederlander kon in eerste instantie niet deelnemen maar de monteurs kregen zijn auto toch op tijd klaar. Toen de Red Bull-coureur op de baan kwam had hij hydraulische problemen: 'Maat, ik kan niet sturen!' Verstappen reed hierbij Stroll in de weg die bijna op hem botste: 'Wat een idioot!', zei de Aston Martin-coureur. Het liep met een sisser af en Verstappen keerde terug naar de pits.

Aan het einde van de tweede vrije training was het Nicholas Latifi die een rode vlag veroorzaakte met een probleem aan zijn Williams. 'Ik heb geen drive', zei de Canadees en zette zijn auto stil naast de baan. Ook Kevin Magnussen had nog een moment voor het vallen van de vlag, de Deen spinde in de rondte: 'Is alles OK?', vroeg zijn team. 'Ja alles OK, zei de Haas-coureur over de boordradio.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws