Verstappen naar de Olympische Spelen? 'Het is niets voor mij' Formule 1
Formule 1

Verstappen naar de Olympische Spelen? 'Het is niets voor mij'

Verstappen naar de Olympische Spelen? 'Het is niets voor mij'

Charles Leclerc zou wel graag zijn land Monaco willen vertegenwoordigen, mocht motorsport ooit onderdeel worden van de Olympische Spelen. De Ferrari-coureur mocht recentelijk nog de Olympische fakkel dragen in zijn thuisland, en dat smaakt voor de Monegask naar meer. Max Verstappen ziet een Olympische deelname daarentegen totaal niet zitten.

Deze zomer staan niet alleen maar Grands Prix op de sportkalender. Ook het EK Voetbal en de Olympische Spelen vinden tijdens de zomermaanden van 2024 plaats. In voorbereiding op de Spelen in Parijs wordt momenteel de Olympische fakkel alvast door heel Frankrijk gedragen, en ook in Monaco kwam het Olympische vuur langs. Aan Leclerc de eer om de fakkel te dragen in zijn thuisland. 'Het was zeker een heel speciaal moment', blikt Leclerc terug, tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Oostenrijkse Grand Prix-weekend.

De Monegask wordt daarop gevraagd of hij motorsport ook graag als een Olympische Sport zou zien. 'Het zou geweldig zijn om motorsport op de Olympische Spelen te hebben. Maar ik denk dat het iets moeilijker te organiseren is dan andere sporten. We rijden in de Formule 1 natuurlijk allemaal voor verschillende constructeurs met verschillende auto's', legt Leclerc uit. 'En om allemaal dezelfde auto te hebben, moet je natuurlijk kiezen welke kant je op wilt. Welke downforce, welke pk's en alles. Maar het is zeker mogelijk.' Leclerc zegt daarbij wel alvast toe dat hij dan graag Monaco vertegenwoordigt.

Verstappen minder enthousiast

Verstappen is het niet helemaal eens met zijn collega, en denkt dat een motorsport op de Olympische Spelen een minder goed idee is. 'Het is niets voor mij', zegt Verstappen eerlijk. 'Het heeft te veel alleen met auto's te maken. Daarnaast ben je niet opgegroeid in zo'n Olympische omgeving.' De Nederlander ziet het daarom ook niet zitten om aan de Spelen mee te doen, mocht motorsport ooit op het programma komen te staan. 'Ik heb er geen zin in. Ik denk niet dat we op het Olympische podium thuishoren. En dat is prima, want we hebben ons eigen kampioenschap, waarvan ik denk dat het heel goed ontvangen wordt. Ik kijk graag naar de Olympische Spelen op mijn tv.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws