Liberty Media-CEO denkt dat Verstappen zijn been moet breken: 'Alleen dan is hij te stoppen!' Formule 1
Formule 1

Liberty Media-CEO denkt dat Verstappen zijn been moet breken: 'Alleen dan is hij te stoppen!'

Liberty Media-CEO denkt dat Verstappen zijn been moet breken: 'Alleen dan is hij te stoppen!'

Liberty Media-baas Greg Maffei grapt dat de Formule 1 een zeer aantrekkelijk, competitief product zou zijn als Max Verstappen nu zijn been zou breken. Zonder grappen en grollen benadrukt Maffei dat Verstappen een fantastisch jaar heeft en dat hij een fenomeen is. De Liberty Media-CEO is verbluft door de prestaties van de Nederlander, die dit weekend zijn elfde zege op een rij kan winnen.

Dit seizoen rijdt Verstappen in een andere wereld dan de andere coureurs, dat is inmiddels allang duidelijk. De Nederlander begon zijn zegereeks in Miami en nog niemand heeft hem van de troon kunnen stoten. Ook Formule 1-CEO Stefano Domenicali had er mooie woorden over te spreken, ondanks dat hij vindt dat er achter Verstappen meer strijd plaatsvindt. Men denkt wel dat de kritiek op de voorspelbaarheid van de races de laatste tijd komt door de dominantie van Verstappen, want op zijn beurt weer voor een daling in de kijkcijfers kan zorgen.

'De uitdaging is natuurlijk dat Max een ongelooflijk jaar heeft, maar in het middenveld vindt meer actie plaats dan in eerdere seizoenen', kaart Maffei aan tijdens een evenement van Goldman Sachs 'Domenicali probeert het natuurlijk om te draaien en te zeggen: kom dit historische evenement bekijken, je hebt nog nooit zoveel succes gezien, dat wil je niet missen. We zullen zien of dat werkt', lijkt de Amerikaan zijn schouders op te halen. 'De realiteit is dat we een zeer aantrekkelijk competitief product hebben, behalve het feit dat Max zo snel is. Tenzij we zijn been breken, à la Tonya Harding (refererend naar Harding-Kerrigan schandaal van 1994), weet ik niet zeker wat we daaraan kunnen doen!', grapt de Liberty Media-CEO.

Maffei steekt loftrompet voor Verstappen: 'Hij is een fenomeen'

Hoe dan ook kan ook Maffei niet om de prestaties heen die Verstappen momenteel laat zien. 'Maar hij is een fenomeen. Hij rijdt in wat het snelste auto lijkt te zijn, en hij rijdt het erg goed. Als je kijkt naar de lijnen die hij neemt, hoe agressief die lijnen zijn, maar hoe goed hij ze kan navigeren. Het is echt verbluffend. En je kunt statistisch zien waarom hij sneller is dan wie dan ook', looft de Amerikaan. Verstappens dominantie heeft enigszins invloed gehad op de kijkcijfers op televisie, maar Maffei beweert dat dit niet de enige maatstaf is om de populariteit van de F1 te beoordelen.

Maffei erkent dat televisiekijkcijfers niet de enige maatstaf zijn voor interesse in de F1. Ik denk dat je moet kijken naar de algehele interesse in de sport', zegt hij. 'Kijkcijfers zijn een beetje lastig. We hebben dit jaar veel successen gehad, ik denk dat de top drie van de top vier races hier in de Verenigde Staten dit jaar waren wat betreft de kijkcijfers, en onze gemiddelde kijkcijfers zijn jaar op jaar gestegen', legt Maffei uit. 'Maar desondanks kunnen er specifieke omstandigheden zijn, zoals vorig jaar stond Miami op zichzelf, dit jaar was het tegen een Miami Heat-wedstrijd in de play-offs van de NBA. Die specifieke omstandigheden kunnen de kijkcijfers van een race beïnvloeden', sluit Maffei af.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws