AlphaTauri-coureurs met lege handen achtergebleven: 'We hadden de snelheid niet om het mogelijk te maken' Algemeen
Algemeen

AlphaTauri-coureurs met lege handen achtergebleven: 'We hadden de snelheid niet om het mogelijk te maken'

AlphaTauri-coureurs met lege handen achtergebleven: 'We hadden de snelheid niet om het mogelijk te maken'

AlphaTauri-coureurs Pierre Gasly en Yuki Tsunoda hebben niet het ideale weekend op Zandvoort gehad. Waar het zusterteam Red Bull Racing zegevierde, gaat AlphaTauri met een nulpunten-resultaat naar Italië. Gasly was met zijn P11 dicht bij de punten, maar dichtbij is niet goed genoeg. Teamgenoot Tsunoda zat in een lastige situatie met een band die niet goed vast zat op de auto, en moest uiteindelijk een DNF achter zijn naam schrijven.

De renstal uit Faenza zag het na afloop van de vrijdag en de zaterdag op het Nederlandse circuit nog wel zitten, maar helaas konden ze niet veel waarmaken van hun wensen. 'P11 geeft nooit een goed gevoel', start Gasly bij Sky Sports. 'We hebben ons best gedaan om in de punten terecht te komen. We hadden de snelheid niet om het waar te maken vandaag', vervolgt de Fransman. 'Uiteindelijk kwamen we performance tekort in vergelijking met de auto's om ons heen en verloren we wat tijd in de eerste stint. Het was lastig op de mediums in verkeer.'

Ondanks dat kan Gasly nog wel het positieve eruit halen. 'Ik denk dat er nog wel wat positieve dingen waren dit weekend. We wisten dat dit een lastige baan ging worden en dat we moeite zouden krijgen, maar de snelheid op de harde band zag er competitief uit', beredeneert de AlphaTauri-rijder. 'We gaan nu naar Monza voor de laatste Europese race. Ik hoop dat we daar sterker terug kunnen komen.' Met zijn overwinning van 2020 heeft Gasly goede herinneringen aan het Italiaanse circuit. Daarnaast is het een thuisrace voor AlphaTauri en zullen ze daar ongetwijfeld goed willen presteren.

Tsunoda windt er geen doekjes om: 'Het was een teleurstellende dag'

Voor de jonge Japanner eindigde de wedstrijd nadat er een band niet goed vast zat aan de auto. Hij parkeerde eerst langs de zijkant van het circuit, maar reed later nog door naar de pitstraat. 'Het was een teleurstellende dag, want toen we de race ingingen zag onze snelheid er goed uit en konden we in de top 10 finishen', vertelt Tsunoda. 'Helaas, nadat ik was gestopt voor de harde band, voelde ik dat er een issue was met de auto, maar het team kon niks zien op dat moment.' Na nog een keer gestopt te zijn, voelde het alsnog niet goed en eindigde Tsunoda zijn race in een uitvalbeurt.

'Ik had nog steeds het gevoel dat er iets mis was met de auto, dus het team bevestigde via de radio dat we de auto stil moesten zetten', legt de 22-jarige uit. Hier bovenop krijgt Tsunoda ook nog een reprimande, hij zou gedeeltelijk zijn gordels hebben los gemaakt omdat hij tijdelijk zijn auto langs de zijlijnen had gezet. De FIA deelde dit via officiële documenten en beschrijft dat ze een reprimande geven vanwege een onveilige situatie. Hiervoor krijgt Tsunoda een gridstraf van tien plekken in Monza.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws