De Vries ziet de grote invloed van Mateschitz: 'De sport heeft veel aan hem te danken' Formule 1
Formule 1

De Vries ziet de grote invloed van Mateschitz: 'De sport heeft veel aan hem te danken'

De Vries ziet de grote invloed van Mateschitz: 'De sport heeft veel aan hem te danken'

Nyck de Vries dankt zijn zitje in de Formule 1 voor 2023 aan Dietrich Mateschitz. De medeoprichter van de energiedrankenproducent Red Bull en tevens grootaandeelhouder van het Formule 1-team Red Bull Racing, overleed zaterdag. Twee weken eerder maakte AlphaTauri, het zusterteam van de Oostenrijkse renstal, bekend dat De Vries vanaf volgend jaar zal uitkomen voor de Scuderia.

Mateschitz heeft zowel een grote bijdrage geleverd aan de Formule 1-carrière van Max Verstappen, als De Vries. De 27-jarige coureur ziet ook dat de Oostenrijker een belangrijke sleutel is voor hem. 'Ik ben Dietrich dankbaar voor die kans, dat ik onderdeel mag uitmaken van zijn nalatenschap en dat ik de Red Bull-familie mag vertegenwoordigen in deze sport', begint de Nederlander, geciteerd door De Telegraaf.

De Vries: 'F1 raakt hiermee een iconisch persoon kwijt'

De Vries benadrukt de positieve bijdrage van Mateschitz aan de Formule 1. 'Ik heb mijn hele leven natuurlijk al tegen Red Bull-junioren gestreden. Het is prachtig om te zien hoeveel kansen hij coureurs heeft gegeven en hoeveel de sport aan hem te danken heeft', vertelt de Nederlander. 'Ik hoop dat we zijn succes samen kunnen voortzetten.'

De Formule E-kampioen van het 2020-2021-seizoen wil ook overbrengen dat de sport heel anders zou zijn, zonder de oprichter van Red Bull. 'De Formule 1 raakt hiermee een iconisch persoon kwijt. Red Bull en AlphaTauri zouden niet bestaan zonder zijn visie en zijn passie voor de sport. We vergeten op deze momenten even de competitie en staan met z’n allen stil bij het verlies van zo’n geweldige man', eindigt De Vries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws