Verstappen zorgt voor déjà vu bij internationale media: 'Onaantastbaar en onbetwist' Formule 1
Formule 1

Verstappen zorgt voor déjà vu bij internationale media: 'Onaantastbaar en onbetwist'

Verstappen zorgt voor déjà vu bij internationale media: 'Onaantastbaar en onbetwist'

De internationale kranten zagen dat Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Canada Ayrton Senna wist te evenaren. Sommige kranten vonden de zege van de coureur van Red Bull Racing saai en gebruikelijk, terwijl andere media opnieuw een foutloze Verstappen zagen. De meningen over de titelstrijd van dit seizoen lopen na de race op het Circuit Gilles Villeneuve ook uiteen. De ene krant denkt dat er weer sprake is van een titelstrijd, terwijl een ander medium juist denkt dat de concurrentie van Verstappen de strijd beter kan opgeven.

Verstappen wist zijn 41ste zege te boeken en daarmee dus Senna te evenaren. Voor La Gazzetta dello Sport was dat voldoende reden om eerst kort terug te blikken op de sceptici die een zeventienjarige Verstappen te jong vonden voor de Formule 1. 'De race in Canada was wederom een triomfantelijke rit door Verstappen, met een onoverwinnelijke Red Bull. De emoties, als hij ze al voelde, wist hij in bedwang te houden, wat bij zijn stijl past.' De Red Bull-coureur knalde wel tegen een vogel op en reed iets te wild over de kerbs, maar op geen enkel moment leek de overwinning in gevaar te komen. 'De leider in het kampioenschap gaf de indruk altijd te kunnen lachen en altijd relaxt te zijn.'

Bij de andere Italiaanse krant, Corriere dello Sport, wordt de overwinning van de Nederlander als gebruikelijk gezien. De krant richt zich dan ook vooral op het gevecht tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton, en de wederopstanding van Ferrari. 'Verstappens gebruikelijke zege, waarmee hij de 41 overwinningen van de legendarische Senna evenaart, doet niets af aan een race die draaide om het vintage duel tussen Alonso en Hamilton en waarin de SF-23 eindelijk weer goed presteerde.' Ondanks dat het aantal zeges van Senna werd geëvenaard, vond Corriere dello Sport, de overwinning van Verstappen stiekem ook wel saai.

Alonso en Hamilton zorgen voor hoop op spannende titelstrijd

Bij AS wordt de tweede en derde plaats van respectievelijk Alonso en Hamilton gezien als een mogelijk startpunt voor een herboren titelstrijd. De Spanjaard wist namelijk binnen tien seconden van Verstappen over de streep te komen. 'Als je het glas als halfleeg ziet, dan zie je dat Max elke ronde heeft geleid sinds Miami en dat hij vier opeenvolgende overwinningen heeft behaald. Als je het glas als halfvol bekijkt, dan zie je dat de twee meest ervaren en getalenteerde meervoudige kampioenen van dit veld hem al op de hielen zitten. Er is een strijd', schrijft een hoopvolle Spaanse krant.

Verstappen 'onaantastbaar en onbetwist'

The Guardian heeft vooral oog voor de prestatie van Verstappen. De Britse krant ziet dat de geschiedenis zich dit seizoen maar blijft herhalen. 'Onaantastbaar en onbetwist, er is nu een duidelijk gevoel van déjà vu aan Verstappens prestaties dit seizoen, wat nogmaals werd geïllustreerd door een foutloze overwinning tijdens de Canadese Grand Prix.' The Guardian denkt, in tegenstelling tot AS, dat de strijd in het kampioenschap allang gestreden is. 'De discussie over de vraag of de Nederlander dit seizoen nog gepakt kan worden, is voorbij.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws