Vettel blijft bij beslissing ondanks verbetering bij Aston Martin Formule 1
Formule 1

Vettel blijft bij beslissing ondanks verbetering bij Aston Martin

Vettel blijft bij beslissing ondanks verbetering bij Aston Martin

Sebastian Vettel werkt nog steeds keihard aan de ontwikkeling van de Aston Martin-bolide. De coureur van de Britse renstal wil het team helpen om de auto voor volgend jaar te verbeteren. In de afgelopen weken heeft Aston Martin al een flinke verbetering laten zien door in de afgelopen vier Grands Prix drie in de punten te finishen. Dit heeft echter geen invloed op de keuze van Vettel om na dit seizoen te stoppen met de Formule 1.

Ondanks dat de Aston Martin-coureur gaat stoppen, helpt hij het team nog altijd met de ontwikkeling. 'Er is helemaal geen reden voor mij om het rustiger aan te doen', wordt Vettel geciteerd door Motorsport.com. 'Ik ga voorlopig nog nergens heen, dus ik zeg nog altijd wat ik wil. Er is dan ook nog niks veranderd ten opzichte van vorig jaar.' De Duitser heeft zijn blik ook al op volgend jaar gericht, ondanks dat hij dan niet meer races. 'We hadden dit jaar voldoende zwakke plekken en die willen we voor volgend jaar wegwerken.'

Verbetering Aston Martin heeft geen invloed op keuze Vettel

In de afgelopen weken lijkt Aston Martin het lek enigszins boven te hebben. Zowel Vettel als Lance Stroll hebben meer punten weten te scoren. Toch heeft dat geen invloed op de beslissing van de viervoudig wereldkampioen. 'Ik heb heel erg lang nagedacht over deze beslissing. Ik vind het een beetje jammer dat onze vorm zo erg schommelt, maar misschien is het wel goed om zoveel emoties erbij te voelen. Ik moet dan nu ook geen overhaaste beslissingen nemen.'

'Ik heb het natuurlijk wel naar mijn zin gehad in de afgelopen races, zeker als je ze vergelijkt met de races van halverwege het seizoen. Toch hebben deze afgelopen races geen impact om mijn beslissing.' Aston Martin hoopt in de laatste twee Grand Prix-weekenden voor de winterstop goed te scoren om zo de zesde plek over te nemen van Alfa Romeo. Vettel zou ook graag nog meer punten scoren. 'Dat is ook één van de redenen waarom ik zo van deze sport houd', aldus de coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws