Wolff positief richting Brazilië: 'We willen ons momentum van recente races vasthouden' Formule 1
Formule 1

Wolff positief richting Brazilië: 'We willen ons momentum van recente races vasthouden'

Wolff positief richting Brazilië: 'We willen ons momentum van recente races vasthouden'

Toto Wolff blikt vooruit op het weekend in Brazilië en heeft na de race in Mexico goede hoop dat Mercedes ook daar vooraan kan meedoen. Ondanks dat het team in Mexico de overwinning misliep, was het genoeg voor de teambaas om te zien dat er grote stappen zijn gezet bij de Duitse renstal. Brazilië ligt de W13 iets minder, maar met mooie herinneringen uit het verleden verwacht Wolff een goed weekend.

Tijdens het vorige raceweekend op het Autódromo Hermanos Rodríguez liep Mercedes een potentiële overwinning mis door een verkeerde bandenstrategie. 'We hebben niet elke kans in Mexico geoptimaliseerd, maar we zijn er toch in geslaagd om goede punten te scoren met de geweldige rit van Lewis (Hamilton, red.) naar het podium en de vierde plaats van George (Russell, red.)', begint Wolff in een persbericht van Mercedes.

Ondanks het ietwat teleurstellende resultaat kon Mercedes er toch iets positiefs uit halen. 'Het was bemoedigend te strijden voor de overwinning, wat laat zien hoe ver we zijn gekomen sinds het begin van het jaar', vervolgt de teambaas. 'Hoewel we altijd streven naar de eerste plaats, moeten we trots zijn op die vooruitgang en we streven ernaar om deze tot het einde van het jaar en tot in 2023 vol te houden', verklaart de Oostenrijker.

Wolff: 'Op papier niet zo'n sterk circuit voor ons'

Komend weekend kan Mercedes opnieuw proberen om mee te doen voor de overwinning. 'Brazilië trapt de laatste double-header van het seizoen af. Interlagos is een iconisch circuit en het toneel van zoveel speciale Formule 1-momenten, waaronder de spectaculaire prestatie van Lewis vorig jaar tijdens de sprint en de race', vertelt Wolff. Tijdens het raceweekend in 2021 werd Hamilton gediskwalificeerd bij de kwalificatie voor een overtreding voor zijn DRS. Tijdens de sprint op zaterdag reed hij al snel naar voren en op zondag wist hij uiteindelijk te winnen.

Met die goede herinnering in het hoofd, gaat Mercedes positief richting het raceweekend. 'We zijn blij om terug te keren naar Brazilië, waar Lewis deze week tot ereburger is gemaakt en daar in het verleden zulke goede herinneringen heeft gehad', vervolgt Wolff. 'Op papier zou het voor ons niet zo'n sterk circuit moeten zijn als Mexico, maar hoe dan ook, we willen ons momentum van recente races vasthouden. We zullen dus hard blijven werken om hopelijk weer in de mix te zijn', eindigt de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws