Vettel hekelt teamorders: 'Als Perez vooraan rijdt, dan moet hij daar blijven' Formule 1
Formule 1

Vettel hekelt teamorders: 'Als Perez vooraan rijdt, dan moet hij daar blijven'

Vettel hekelt teamorders: 'Als Perez vooraan rijdt, dan moet hij daar blijven'

Sebastian Vettel is van mening dat Red Bull Racing geen teamorders moet doorvoeren, mocht Sergio Perez voorliggen op Max Verstappen. Als de twee Red Bull-coureurs in de situatie terechtkomen dat Perez zijn thuisrace kan winnen, dan moeten de ingenieurs van Red Bull dat gewoon laten gebeuren. Vettel zegt überhaupt geen fan te zijn van teamorders. 'Als Checo vooraan rijdt, dan moet hij vooraan blijven rijden.'

Teamorders zijn niet nieuw in de wereld van de Formule 1. Teams hebben eerder al weleens controversiële beslissingen gemaakt door een coureur de opdracht te geven zijn teamgenoot voor te laten. Bijvoorbeeld tijdens de Grands Prix van Oostenrijk in 2001 en 2002, waarin Rubens Barrichello Ferrari-teamgenoot Michael Schumacher tweemaal vlak voor de finish voorbij liet gaan. In 2001 voor plek twee en in 2002 voor de overwinning.

Ook huidig Mercedes-coureur Valtteri Bottas heeft al meerdere malen teamgenoot Lewis Hamilton voor moeten laten gaan. Vettel zegt tegenover Motorsport.com geen fan te zijn van dergelijke beslissingen. 'Ik snap dat teamorders bestaan, bijvoorbeeld als de coureurs op verschillende strategieën zitten. Maar ik vind het belachelijk dat teams kunnen zeggen dat iemand simpelweg even aan de kant moet gaan voor zijn teamgenoot. Zelfs in situaties waar het uit te leggen valt, vind ik het volkomen onlogisch.'

'Perez moet niemand zomaar voorbij laten gaan'

Perez besteedt zelf nog geen aandacht aan de mogelijkheid dat hij Verstappen moet laten passeren. Vettel hoopt voor de Mexicaan, die zijn thuisrace rijdt, dat hij mag winnen als die situatie zich aandient. 'Als hij voorop rijdt, dan moet hij daar blijven rijden. Mensen moeten hem op de eerlijke manier inhalen en dat moet Checo ook doen als hij vooraan wilt komen. We hebben zulke situaties al eerder gezien bij Bottas, die toen wel zijn teamgenoot voor liet gaan en ik denk dat niemand dat leuk vond', besluit de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws