Calderon eerste vrouw sinds 2013 in de IndyCar Series: 'Kans van mijn leven' IndyCar
IndyCar

Calderon eerste vrouw sinds 2013 in de IndyCar Series: 'Kans van mijn leven'

Calderon eerste vrouw sinds 2013 in de IndyCar Series: 'Kans van mijn leven'

In 2022 zal er voor het eerst sinds 2013 een vrouw aan de start verschijnen in de IndyCar Series. Tatiana Calderon mag plaatsnemen in de derde auto van AJ Foyt Racing, die ingezet zal worden op de road courses en stratencircuits. Hiermee wordt ze teamgenote van Dalton Kellett en Indy Lights-kampioen Kyle Kirkwood.

Het is dankzij de uitgebreide samenwerking tussen ROKiT dat het team van AJ Foyt Racing een derde auto kan inzetten, hierbij gaat het om de #11. En daar is Calderon maar al te blij mee, al is het nog niet bekend of ze ook op de welbekende ovals zal racen. De Colombiaanse is met name Europees bekend dankzij haar deelname aan het Fomule 2-seizoen in 2019, ookal scoorde ze in dat seizoen geen punten. In de afgelopen twee jaren was ze actief in de Japanse Super Formula.

'Ik ben ontzettend blij en ik ben Jonathan Kendrick (mede-oprichter ROKiT, red.), ROKiT en AJ Foyt Racing enorm dankbaar voor de kans om in de IndyCar te racen. Ik kan niet wachten om naar St. Petersburg te gaan voor de eerste race van het seizoen! Ik ben me enorm bewust van de uitdaging die voor mij ligt, maar dit is de kans van mijn leven en daar wil ik graag het maximale uit halen', vertelt Calderon via Motorsport.com.

Calderon niet de allereerste vrouw in IndyCar

In 2013 was het voor het laatst dat er een vrouw in bijna alle races mee mocht doen in de IndyCar Series. Dat was destijds Simona de Silvestro. Zij reed tussen 2010 en 2013 fulltime in het kampioenschap. Ook Sarah Fisher, Ana Beatriz en Danica Patrick gingen de Colombiaanse coureur voor. Maar toch komt Calderon in een bijzonder rijtje terecht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws