Viaplay-commentator blikt terug op veelbewogen start: 'Ik heb gelukkig een brede rug' Formule 1
Formule 1

Viaplay-commentator blikt terug op veelbewogen start: 'Ik heb gelukkig een brede rug'

Viaplay-commentator blikt terug op veelbewogen start: 'Ik heb gelukkig een brede rug'

Melroy Heemskerk is inmiddels aan zijn derde jaar als Formule 1-commentator bezig, maar vooral in de beginperiode kreeg hij, maar ook zijn medecommentator Nelson Valkenburg, behoorlijk wat kritiek over zich heen. In de podcast Formule 1 Paddockpraat blikt Heemskerk terug op deze bewogen periode en op de impact die kritiek op hem heeft gehad.

Aan het begin van 2022 gingen de uitzendrechten van de Formule 1 van Ziggo over naar Viaplay. De start van de streamingdienst was echter allesbehalve succesvol en naast kritiek op onder meer de beeldkwaliteit, moesten ook commentatoren Valkenburg en Heemskerk het bij de kijkers flink ontgelden. Ze hadden immers grote schoenen te vullen.

'In het begin voelde ik wel even de druk en was het heel erg spannend', blikt Heemskerk in Formule 1 Paddockpraat terug op de start van zijn werkzaamheden als Viaplay-commentator. 'Het was natuurlijk een hele uitdaging om Olav Mol te vervangen. Dat is een naam met een enorme legacy in Nederland en hij heeft de Formule 1 hier toch wel groot gemaakt. En dan ineens sta jij daar en moet jij het gaan doen. Dat was heel spannend', zegt Heemskerk.

Kritiek en bedreigingen

Het was voor velen flink wennen dat de vertrouwde stem van Mol ineens niet meer te horen was tijdens een F1-sessie. De 62-jarige verzorgde het commentaar immers al dertig jaar. Het nieuwe duo kreeg veel kritiek, maar daar bleef het echter niet bij, ze kregen zelfs doodsbedreigingen. Als hem gevraagd wordt hoe hij op deze periode terugkijkt, kan hij kort zijn. 'Interessant', lacht hij, alvorens hij een serieuzer antwoord geeft.

'Mijn grootste geluk is dat ik geen sociale media heb en daarmee filter je al heel veel reacties. En dat is wel heel erg lekker', zegt Heemskerk. 'Ik heb gelukkig een brede rug, dus ik laat dingen snel van me afglijden en heb er niet zo veel last van. Maar in het begin stak het me wel natuurlijk. Het was natuurlijk best wel spannend en je probeert het goed te doen. Als mensen dan zeggen: ik vind het niks, dan is dat natuurlijk niet leuk om te horen. Maar je doet zo veel races, dus op een gegeven moment ben je een stuk relaxter en dan kan je het veel makkelijker naast je neerleggen', aldus Heemskerk, die er duidelijk minder last van had dan collega Valkenburg. 'Nelson is veel emotioneler dan dat ik ben. Ik ben veel rationeler en dat helpt mij enorm om het naast me neer te leggen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws