Pérez vindt kritiek oneerlijk: 'Speelt grote rol dat ik een Mexicaan ben' Formule 1
Formule 1

Pérez vindt kritiek oneerlijk: 'Speelt grote rol dat ik een Mexicaan ben'

Pérez vindt kritiek oneerlijk: 'Speelt grote rol dat ik een Mexicaan ben'

Sergio Pérez staat bij Red Bull Racing onder grote druk, ondanks dat hij over een contract voor volgend seizoen beschikt. Afgelopen Grand Prix zorgde Pérez in Japan voor de eerste uitvalbeurt van zijn team in de huidige jaargang, en zijn zwakke raceweekend leidde niet voor het eerst tot een storm van kritiek. Pérez zelf vindt dat niet helemaal eerlijk, en denkt dat zijn afkomst hierbij van invloed is.

Vijftien ronden duurde het avontuur van Pérez op de zondag in Japan. In die tijd raakte hij betrokken bij een startincident, werd hij bestraft voor het inhalen van Fernando Alonso achter de safetycar, bij het inrijden van de pitstraat, en ontliep hij op onbegrijpelijke wijze een extra straf voor het inhalen van Logan Sargeant bij het uitrijden van de pitstraat. Lang duurde zijn inhaalrace niet na de safetycar-herstart, want in ronde twaalf torpedeerde hij Haas-coureur Kevin Magnussen na een forse inschattingsfout. Drie ronden later bleek de schade te groot te zijn, waarna Pérez alleen nog kortstondig terugkeerde om een vijfsecondenstraf uit te zitten.

Pérez ziet Russell geen kritiek krijgen na fout

Het sterke presteren van Liam Lawson bij AlphaTauri heeft bijgedragen aan de twijfels die worden geplaatst bij Pérez. Voor de Nieuw-Zeelander is in 2024 geen plek bij de Red Bull-teams. Pérez zelf heeft vooral het idee dat hij meer kritiek krijgt dan anderen. 'Russell crashte in de afgelopen race bijvoorbeeld in de laatste ronde in een gevecht voor de tweede plek, maar niemand had het erover', vertelt de 33-jarige bij een evenement van Ford Mexico.

Bij Red Bull staat Pérez, die deze week zijn vierde kind mocht verwelkomen, zelf in de schijnwerpers. 'Als dit gebeurt bij Red Bull, wordt er meteen door driehonderd media geroepen dat je vervangen moet worden.' Pérez heeft 177 punten achterstand op Verstappen, en haalde 35,8 procent van het puntentotaal van Red Bull binnen. George Russell kijkt bij Mercedes ook tegen een forse achterstand aan, met 115 om 190 punten voor Lewis Hamilton. Russell is goed voor 37,7 procent van het aantal punten van Mercedes.

Pérez wijst naar nationaliteit als verklaring

Dat Red Bull als absoluut topteam meer aandacht krijgt dan Mercedes, is niet verrassend. Daarnaast staat Red Bull bekend om de harde ingrepen bij ondermaats presterende coureurs, en staat Pérez op het podium in het brokkenpilotenkampioenschap. Toch wijst Pérez naar een andere verklaring voor de storm van kritiek. 'Dit soort dingen gebeurt veel in de Formule 1, en zo werkt het in een teamomgeving. Ik denk dat het ook een grote rol speelt dat ik een Mexicaan ben', meent de Red Bull-coureur. Recentelijk kwam Helmut Marko nog in het nieuws vanwege discriminerende opmerkingen aan het adres van Pérez.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws