Villeneuve had meer verwacht van Leclerc: 'Is hij een wereldkampioen?' Formule 1
Formule 1

Villeneuve had meer verwacht van Leclerc: 'Is hij een wereldkampioen?'

Villeneuve had meer verwacht van Leclerc: 'Is hij een wereldkampioen?'

Jacques Villeneuve had meer verwacht van Charles Leclerc in Canada. De Monegask begon achteraan de grid vanwege gridstraffen en moest zich een weg naar voren banen. Dit is hem volgens de voormalige Formule 1-coureur maar in beperkte mate gelukt, want met het wegvallen van Sergio Pérez was de derde plek voor de Ferrari-coureur zeker haalbaar.

'Als je in een Ferrari zit, heb je enkel de Red Bulls voor je. Voor de race kreeg Ferrari een gridstraf en daardoor leek de vierde plek voor Leclerc het maximaal haalbare wanneer Pérez de race uit had gereden', zo steekt de enkelvoudig wereldkampioen van wal in de F1 Nation-podcast. Omdat Pérez wegviel, werd technisch gezien de beste eindklassering van Leclerc een derde plaats.

De Ferrari-ster wist zich echter lastiger een weg te banen door het veld dan de Italiaanse renstal in eerste instantie had gedacht, waarna hij de eindstreep passeerde als vijfde, met ook nog twee Mercedessen voor zich. 'Ze zijn daarin dus niet geslaagd', zo uit Villeneuve lichte kritiek op Leclerc en Ferrari. 'Ze hebben punten gehaald, maar waren niet snel genoeg.'

Leclerc met fouten

Er ging in Montreal op een gebrek aan snelheid na weinig fout bij Leclerc, maar in de eerste seizoenshelft heeft hij wel degelijk steken laten vallen. Ook Villeneuve ziet dit: 'Hij is supersnel, maar hij blijft op het moment fouten maken die niet zouden mogen gebeuren. Laten we Imola als voorbeeld nemen. Zo'n momentje helpt zeker niet.' In de slotfase van de race spinde hij op een nat asfalt, waarna hij diverse plekken inleverde.

'We weten dat hij snel en agressief is, maar is hij een wereldkampioen? Is hij zoals Verstappen? Hoe presteert hij onder druk? Daar moeten we nog achter komen', concludeert de oud Williams-rijder. Of Leclerc het in zich heeft om de wereldtitel te winnen is voor Villeneuve dus nog niet duidelijk. Momenteel ligt Leclerc maar liefst 49 punten achter op Verstappen en lijkt die wereldtitel verder weg dan hij tot op heden gelegen heeft in 2022.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws