Volgens Alpine is er 'een lijn getrokken' voor de zwart-oranje vlag: 'Hopelijk beter racen' Formule 1
Formule 1

Volgens Alpine is er 'een lijn getrokken' voor de zwart-oranje vlag: 'Hopelijk beter racen'

Volgens Alpine is er 'een lijn getrokken' voor de zwart-oranje vlag: 'Hopelijk beter racen'

Alan Permane, de sportief directeur van Alpine, denkt dat de situatie met de teruggedraaide straf na de Grand Prix in Austin meer duidelijkheid geeft over het gebruik van de zwart-oranje vlag. Na een aanvaring tussen Fernando Alonso en Lance Stroll kon de Spanjaard verder rijden. Wel had zijn auto de nodige gebreken, zo vloog zijn spiegel er op een gegeven moment af. Na afloop van de race kreeg hij een straf van dertig seconden voor rijden met een onveilige auto. Na protest van Alpine werd deze straf teruggedraaid.

De sportief directeur is tevreden met de gesprekken die het team heeft gevoerd met de FIA. 'We hebben een aantal zeer positieve discussies gehad met de technische afdeling van de FIA, en ik denk dat ze het erover eens waren dat de zaken een beetje te ver zijn gegaan', begint Permane, geciteerd door Autosport. 'Ik denk niet dat iemand, behalve misschien Haas, het gevoel had dat de afgebroken spiegel die eraf vloog door een ongeluk onze schuld was', legt hij uit.

Na de aanvaring kon Alonso met een kapotte auto nog een goed resultaat behalen. 'Na die rit die Fernando reed, had hij die zevende plaats al helemaal moeten behouden', vertelt Permane daarover. Na de race raakte hij deze namelijk kwijt door een protest dat Haas had ingediend. Kevin Magnussen, die rijdt voor de Amerikaanse renstal, moest dit jaar namelijk al drie keer pitten vanwege een loshangende front wing endplate. In de ogen van Haas was het oneerlijk dat Alonso geen zwart-oranje vlag te zien kreeg.

Permane: 'Hopelijk krijgen we beter racen te zien'

Bij aanvang van het weekend in Mexico werd de straf van dertig seconden die Alonso kreeg teruggedraaid, nadat bleek dat Haas het protest te laat had ingediend. Volgens Permane heeft de Formule 1 hier een goede les uit weten te trekken. 'Vanaf nu denk ik dat kleine beschadigingen zoals een spiegel of een front wing endplate, als het niet-structureel is, zoals een remleiding of iets dergelijks, niet met een zwart-oranje vlag naar binnen hoeft worden geroepen', legt de Brit uit.

Voor de 55-jarige is dit in ieder geval weer een stap vooruit. 'Ik ben er zeker van dat bij de Technical Advisory Committee en de Sporting Advisory Committee, het meer zullen bespreken, maar er is in ieder geval een klein beetje een lijn getrokken', vertelt Permane. 'Hopelijk krijgen we daardoor beter racen te zien', eindigt de sportief directeur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws