Vowles hoopt binnen zes maanden een nieuwe technisch directeur aan te stellen Formule 1
Formule 1

Vowles hoopt binnen zes maanden een nieuwe technisch directeur aan te stellen

Vowles hoopt binnen zes maanden een nieuwe technisch directeur aan te stellen

James Vowles hoopt binnen zes maanden een stevig fundament te kunnen realiseren bij Williams. De Brit, die afgelopen winter werd aangesteld als de nieuwe teambaas van het team uit Grove, is druk bezig om Williams competitiever te maken en hij hoopt op korte termijn een nieuwe technisch directeur aan te stellen. Vowles laat overigens weten daar geen haast mee te hebben, de nieuwe technisch directeur moet namelijk wel voldoen aan een aantal criteria.

Vowles begon dit seizoen aan een nieuwe uitdaging bij Williams, nadat hij jarenlang de hoofdstrateeg van Mercedes was geweest. De Brit kwam er al snel achter dat er bij het voormalige topteam geen solide basis was en hij stelde dat 2023 vooral een overgangsjaar zou zijn. Vowles liet in een eerder stadium al weten dat de focus op de lange termijn ligt, met de reorganisatie van het personeel en het verbeteren van de faciliteiten als speerpunten. Volgens de Brit verloopt het proces voorspoedig.

'Het gaat goed', zegt hij op de officiële website van de Formule 1. 'Maar ik wil het proces gewoon niet overhaasten. Ik hoop dat we binnen zes maanden een stevige fundering hebben. Het klinkt als een lange tijd, maar het moet goed worden gedaan. Het gaat niet om dit jaar, het gaat niet eens om volgend jaar, het gaat om de lange termijn', herhaalt Vowles nog maar eens.

Aanstellen nieuwe technisch directeur topprioriteit

Bovenaan het lijstje staat het aanstellen van een nieuwe technisch directeur, maar Vowles stelt dat het niet eenvoudig is om de juiste persoon te vinden. De Brit zoekt iemand die zijn visie deelt en zich voor een langere periode aan Williams wil verbinden. 'Er zijn een aantal geweldige mensen in de paddock, maar het is het vinden van de juiste persoon voor de organisatie die we hebben. Iemand die hier niet slechts één of twee jaar wil zijn, maar iemand die meerdere jaren mee wil groeien. Iemand die ervaring en kennis heeft, maar ook iemand wiens culturele aspecten aansluiten bij die van mij', aldus Vowles.

Kleine verbeteringen al zichtbaar

Hoewel de focus dus op de lange termijn ligt, ziet Vowles ook nu al een aantal kleine verbeteringen. 'In de laatste paar races hebben we gevochten voor punten en misschien was de verwachting dat we in een iets slechtere situatie zouden zitten. En in de test in Bahrein denk ik niet dat we noodzakelijkerwijs op een goed niveau zaten, maar we hebben enige vooruitgang geboekt van de test naar de race in Bahrein. En van Bahrein naar Saoedi-Arabië nog weer een kleine stap voorwaarts en van Saoedi-Arabië naar Melbourne eveneens. Dit is hoe de F1 werkt, het zijn kleine verbeteringen ten opzichte van rivalen', legt de teambaas uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws